Тази вечер на специална галавечер в Париж ще стане ясно

...
Тази вечер на специална галавечер в Париж ще стане ясно
Коментари Харесай

Тази вечер определят 66-ия носител на Златната топка

Тази вечер на специфична галавечер в Париж ще стане ясно името на 66-ия притежател на „ Златната топка “. Церемонията е с начален час 21.30 ч.

За първи път в историята „ Златната топка “ на списание „ Франс Футбол “ ще отличи най-хубавите измежду мъжете и дамите в границите на сезона. Досега наградата отиваше за най-хубавия футболист в границите на календарната година.

Карим Бензема несъмнено е любимец да грабне званието за първи път в кариерата си. Френският национал се наслаждения на страховит сезон с клубния си Реал Мадрид, печелейки Ла Лига и Шампионската лига през миналата акция. Бензема осъществя 27 гола в испанското състезание и 15 в най-престижния европейски клубен шампионат, в това число хеттрици против Челси и Пари Сен Жермен в елиминациите, като финишира като топ изпълнител и в двете съревнования.

Аржентинската легенда Лионел Меси, който е рекордьор по оценки със седем, в това число последната „ Златната топка “ през 2021, не попадна в листата с номинирани за първи път от 2005-а насам. Петкратният притежател на премията Кристиано Роналдо е измежду 30-те номинирани, където личат още имената на аса на Ливърпул Мохамед Салах и някогашния нападател на Байерн Мюнхен и сегашен на Барселона Роберт Левандовски. Меси и Роналдо завоюваха 13 от последните 14 „ Златни топки “ от 2008 до 2021. Единственото изключение пристигна през 2018, когато наградата отиде за хърватския деец Лука Модрич.

На церемонията ще бъде раздадена и премията за Най-добра футболистка. Испанката Алексия Путелас е сегашна носителка на оценката и е измежду фаворитките за ново продобиване на наградата и тази година. Победителите в „ Трофея Лев Яшин “ за най-хубав вратар при мъжете и „ Трофея Копа “ за най-хубав млад състезател до 21 години, също ще бъдат оповестени на церемонията във френската столица.

Всички 30 номинирани при мъжете:

1. Тибо Куртоа

2. Рафаел Леао

3. Кристофър Нкунку

4. Карим Бензема

5. Риад Марез

6. Каземиро

7. Хюн Мин Сон

8. Фабиньо

9. Килиан Мбапе

10. Мохамед Салах

11. Йошуа Кимих

12. Трент Алекзандър-Арнолд

13. Винисиус Жуниор

14. Бернардо Силва

15. Луис Диас

16. Роберт Левандовски

17. Майк Майнян

18. Хари Кейн

19. Дарвин Нунес

20. Фил Фодън

21. Садио Мане

22. Себастиан Алер

23. Лука Модрич

24. Антонио Рюдигер

25. Кристиано Роналдо

26. Кевин Де Бройне

27. Ерлинг Холанд

28. Върджил ван Дайк

29. Душан Влахович

30. Жоао Кансело





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР