Тази вечер на площад Македония“ стартира поредното издание на Благоевград

...
Тази вечер на площад Македония“ стартира поредното издание на Благоевград
Коментари Харесай

Тази вечер се открива „Благоевград джаз фест“

Тази вечер на площад „ Македония “ започва следващото издание на „ Благоевград джаз фест “.  Културната традиция беше възобновена  предходната година от община Благоевград и  вдъхновителят на  фестивала- тромпетистът Венцислав Благоев

Програмата на двете фестивални вечери ще събере на една сцена  одобрени имена  от българската джаз просвета, геният на студентите от  Югозападния университет, които учат поп и джаз пеене, като за първи път ще бъде показан и плана на общината „ Джаз за деца “. 

Заместник- кметът по културата Пролет Трифонова не крие вълнението си от първото огромно събитие след рестриктивните мерки на Covid пандемията:

„ Тазгодишното издание е внушително откъм актьори, в действителност имена в джаз музиката. С Биг бенд откриваме довечера, другата вечер закриваме с Хилда Казасян. На сцената ще забележим „ Акага “, „ Акага академия “ и Биг Бенд Благоевград с присъединяване на Лъчезар Кацарски, чиято кариера започва с Венци Благоев…Изключително съм щастлива, че с Венци Благоев имаме опцията да изпълним тазгодишното издание на „ Благоевград джаз фест “

Фестивалните вечери стартират от 19 часа, входът е свободен, а на площад „ Македония към този момент се събират другари и фенове на джаза и завръщането на фестивала  в Благоевград.

„ Акага “ пък ще закрият първата вечер със своя юбилеен концерт „ 30 години на сцената “.

Вторият ден, 6 юни, ще стартира с един от най-слънчевите планове на българската сцена – „ Джаз за деца ", с присъединяване на даровити деца от Благоевград. След тях на сцената ще се качат изявени млади джазмени, усъвършенстващи уменията си при хедлайнерите на вечерта. Преди финала, ще забележим South West Jazztet. Формацията е събрана особено за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев - пиано, Валери Димчев - тамбура, Павлета Семова - вокал, както и техни студенти от Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Закриването на фестивала се пада на харизматичната Хилда Казасян, която ще показа специфичната стратегия „ С усмивка за Ела Фицджералд “, която е отдадена на една от най-изключителните джаз певици въобще - Ела Фицджералд и включва едни от най-популярните песни изпети от нея и особено аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров.

На сцената до Хилда,  ще бъдат  още веднъж изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР