Тази вечер Лудогорец приема Брага в мач от третия кръг

...
Тази вечер Лудогорец приема Брага в мач от третия кръг
Коментари Харесай

В името на живота

Тази вечер " Лудогорец " приема " Брага " в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа, а в името на сигурността на футболисти и почитатели, в Разград закупиха 5 дефибрилатора.

Д-р Валентин Великов е с дълготраен опит. Спасил е стотици човешки животи, бил е на първа линия, когато Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на европейското шампионата през лятото.

Д-р Великов е уверен, че съществуването на дефибрилатор на стадиона избавя човешки животи.

" Шансът им е голям, тъй като реагираме в първите 5 минути. Те са сериозни, тъй като по-късно настъпват необратими промени в мозъка. Шансът за цялостно възобновяване понижава с всяка минала секунда. Освен сърдечния масаж, който би трябвало да стартира незабавно, ние би трябвало да създадем и електрошок с дефибрилатор. ", изясни за bTV доктор Великов.

" В спорта - професионален или непрофесионален, един път в месеца се случва нещо сходно. Нашата бърза интервенция може по доста елементарен метод да избави живот. ", безапелационен е експертът.

За по-голяма сигурност по време на футболната среща, всички чиновници на " Лудогорец " са минали образование за работа с дефибрилаторите. Те са общо 5 на стадиона, а от клуба се надяват в никакъв случай да не се постанова да бъдат употребявани.

Срещата сред " Лудогорец " и " Брага " ще бъде излъчена онлайн по bTV Action от 19:45 ч. Коментарното ни студио стартира 45 минути по-рано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР