Тази вечер е първият плейоф за класиране на Евро 2020,

...
Тази вечер е първият плейоф за класиране на Евро 2020,
Коментари Харесай

Унгария пристига с четирима от Бундеслигата, но без един важен играч

Тази вечер е първият плейоф за класиране на Евро 2020, като България посреща Унгария на стадион " Васил Левски " в София. На пръв взор маджарите не наподобяват като някакъв изключително заплашителен противник, само че в случай че се вгледаме по-внимателно в състава им, ще забележим, че там има играчи, които се подвизават в съществени шампионати.

Най-впечатляващи визитки имат вратарят Петер Гулачи и бранителят Вили Орбан, които играят за Република България Лайпциг, с който стигнаха до 1/2-финал в Шампионската лига предишния сезон. Още двама футболисти се подвизават в Бундеслигата. Това са нападателите Адам Салай, който носи екипа на Майнц 05, както и Роланд Шалай, който пък играе за Фрайбург.

Халфът Адам Наги е футболист на Бристол Сити в Чемпиъншип на Англия. Филип Холандер пък носи екипа на сръбския гранд Партизан. Бернабаш Беше е съотборник на Кристиан Малинов в белгийския Льовен, а двама от бранителите - Адам Ланг и Атила Салай се подвизават в Кипър, надлежно с екипите на Омония и Аполон (Лимасол).

Селекционерът Марко Роси евентуално ще пусне на терена и на някои играчи от локалното състезание като Давид Шигер от Ференцварош, Неманя Николич и Атила Фиола от МОЛ Фехервар, както и Жолт Калмар от Дунайска Стреда.

Добрата вест за България е, че в днешната среща ще отсъства 19-годишният гений на Доминик Собослай. Макар и на много нежна възраст, атакуващият халф е едно от огромните оръжия на унгарците и неналичието му сигурно ще се усети. Той отпадна от групата, защото бе подложен под карантина от клуба в който се подвизава - Република България Залцбург, откакто няколко негови съотборници дадоха позитивни проби за ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР