Тази вечер Американската филмова академия ще раздаде за 94-и път

...
Тази вечер Американската филмова академия ще раздаде за 94-и път
Коментари Харесай

Американската филмова академия връчва наградите „Оскар“

Тази вечер Американската кино академия ще раздаде за 94-и път най-престижните награди в света на киното – „ Оскар “.

Последните мерки за церемонията  са в цялостен ход. Завръщане към нормалното място  - спектакъл „ Долби “ в Лос Анджелис и към познатите искра и суетност на Холивуд. Тази година  шоуто е с по-късна дата поради Зимните олимпийски игри, само че с обещанието за помпозност и изненади.

Докато през последните три години, церемонията нямаше водещи, тази година ще има трима - Реджина Хол, Ейми Шумър и Уанда Сайкс. Според продуцента Уил Пакър всяка от тези дами ще внесе нещо друго в шоуто.

„ Силата на кучето “ към този момент е хипотетичният любимец за най-хубав филм, а режисьорката му Джейн Кемпиън се чака да грабне статуетката за най-хубав режисьор.

Уил Смит е считан за победител в категория най-хубав артист („ Крал Ричард “), а Джесика Частейн - за най-хубава актриса („ Очите на Тами Фей “), Трой Коцур за най-хубава поддържаща мъжка роля („ CODA: Дете на глухи родители “) и Ариана Дебоуз за най-хубава поддържаща актриса. („ Уестсайдска история “).

Очаква се да имат присъединяване и номинираните за най-хубава ария Бионсе, Ван Морисън и Били Айлиш, а една от новостите, която не всички утвърждават е, че наградените в 8 категории няма да бъдат показани  по време на директното лъчение. Подаръците, които ще отнесе всеки от  участници в церемонията тази година са на стойност повече от 100 000 $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР