Тази твърдост станала причина за неговата мъченическа смърт. Император Констанций,

...
Тази твърдост станала причина за неговата мъченическа смърт. Император Констанций,
Коментари Харесай

На Днешния Празник Честитим Имения Ден На Всички Дами С Това Прекрасно Име!

Тази неотстъпчивост станала причина за неговата мъченическа гибел. Император Констанций, последовател на Ариевото обучение, го изпратил на изгнание в малоазийската област Кападокия, в град Кукуз. Там Павел бил удушен във време на богослужението със личния му омофор.

Това станало в 350 година. В 381 година мощите му били пренесени в Цариград, а оттова – във Венеция, където се намират и в този момент.

На 6 ноември се празнува и празникът на чудотворната икона на Пресвета Богородица " Всех скорбящих наслада “ ( " Радост за всички скърбящи “) - Значението на иконата е подсилване във вярата в Света Богородица като дивна застъпница, която е на всички места,където се чуват стоновете на страдащи хора. Тя изтрива сълзите на плачещите и в страданието дава минути на разтуха и небесна наслада.

Днес честваме и паметта на преподобни Лука Тавроменийски и света Клавдия. Имен ден честват всички дами, които носят името Клавдия. Поради незнание и неведение, през днешния ден имен ден трябвало да празнуват и всички, носещи имената: Павел, Павлина, Лука. Първите две честват на 29 юни - Петровден, а носещите името Лука - на 18 октомври - денят на свети деятел и Евангелист Лука.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР