Тази тема е толкова нелепа. Това явление съществува, но е

...
Тази тема е толкова нелепа. Това явление съществува, но е
Коментари Харесай

Историк за тезата от Белград, че българите са чистокръвни сърби: Откровена глупост!

Тази тематика е толкоз нелепа. Това събитие съществува, само че е извънредно уродливо. Няма никакви учредения от историческа и лингвистична позиция. Притеснително е, че го е споделил зам.-председател на сръбския Съвет за електронни медии. Това съобщи в ефира на " Тази заран " по bTV историкът проф. Христо Матанов.

Припомняме, че по време на вчерашните диспути в парламентарната комисия по просвета и информация в сръбската Скупщина (парламент, бел.ред.) ръководителят на Съвета за контролиране на електронните медии Оливера Зекич употребява в своя отбрана причините на своя заместител Милорад Вукашинович, който твърди, че българите са " чистокръвни сърби ".

Историкът дефинира думите на зам.-председателя на сръбския медиен регулатор Милорад Вукашинович като " откровена нелепост ".

Ако това е и формалната позиция на Белград, Сърбия няма място в Европейския съюз, акцентира проф. Матанов.
Според проф. Ана Кочева от Института по български език към Българска академия на науките тази теза е толкоз нелепа, че даже не трябва да ѝ се обръща внимание.

Това е остаряла теза на Белград отпреди век и половина, съгласно която всички тук сме южни сърби. Според нея от сръбското етническо тяло са се появили славяните, македонците, бошняците, хърватите и така нататък, означи проф. Кочева.

Тя изясни още, че сръбските лингвисти, които учат диалектите в Западните околности, до ден-днешен ги афишират за всичко друго, само че не и за български.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР