Тази сутрин по БНТ1 бе представена за пръв път песента,

...
Тази сутрин по БНТ1 бе представена за пръв път песента,
Коментари Харесай

Ето и българската песен за "Евровизия" 2020

Тази заран по БНТ1 бе показана за пръв път песента, с която страната ни ще се показа на " Евровизия " 2020. Това е Tears Getting Sober - печална балада на британски език, в осъществяване на младата певица Виктория. 

“Много съм разчувствана, че тъкмо Tears Getting Sober е песента, която ще извърша на " Евровизия ". Тя е доста персонална за мен, тъй като имам доста огромно присъединяване в нея като създател. Вярвам, че ще показва България почтено през май в Ротердам ”, споделя тя. Виктория е съавтор на музиката и текста, а в екипа по основаването на парчето са още българският композитор Борислав Миланов и сътрудниците му от Symphonix International Лукас Оскар (Австрия) и Корнелия Виболс (Швеция).

Двата полуфинала и огромният край на " Евровизия " 2020 ще бъдат излъчени онлайн по Българска национална телевизия 1 на надлежно 12, 14 и 16 май от 22 часа. Българската изпълнителка ще вземе присъединяване във втория полуфинал на 14 май.

България още веднъж влиза в състезанието, откакто пропусна присъединяване предходната година. Тогава, по време на ръководството на генералния шеф Константин Каменаров, Българска национална телевизия се отхвърли от " Евровизия "  с обяснението, че се постановат икономии.

Страната ни е част от европейския песенен конкурс от 2005 година насам, като има и още две " нулеви " години за присъединяване - 2014 и 2015. Най-високото българско достижение на " Евровизия " е преди три години, когато Кристиян Костов се класира втори. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР