Тази сутрин научихме ужасяващата новина, че известният психолог и автор

...
Тази сутрин научихме ужасяващата новина, че известният психолог и автор
Коментари Харесай

Майката на простреляния Иван Владимиров: Не остави дете, но остави следа, много сме тези, които ще те носим в сърцето си

Тази заран научихме ужасяващата вест, че известният психолог и създател Иван Владимиров - Нав е погубен от собствен комшия. Смъртта му е настъпила след изстрел с огнестрелно оръжие...тъжно и неописуемо неуместно. 

Мнозина показаха скръбта си от обстоятелството, че Нав си отиде от този свят без време, само че когато майка му, Слава Иванова, проговори разбрахме какъв брой е мощна тъгата и какъв брой безсилни сме, когато някой реши да отнеме най-ценното ни. Полицията към този момент е задържала 52-годишен някогашен служител на реда, който е прострелял смъртоносно Владимиров. 

А ето какво показа и майката на психолога, който остана вечно едвам на 45...



" Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... постоянно. И постоянно по сложния метод. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и ентусиазъм. Приемаше провокациите с усмивка и не спираше да мечтае. Вървеше самоуверено към фантазиите си. Посвети дълги години на четене, учене, образоване, с цел да се върне в България и да даде най-хубавото от себе си, с цел да учи младежите да бъдат същински, да бъдат себе си, да бъдат спечелили, да имат вяра в положителното и да изградят верни полезности, с цел да усетят хубостта на битието като него. Издаде книга, с която да въодушеви хората да видят през неговите очи какъв брой вдъхновяващо и животопроменящо е четенето. Беше подготвен. Беше разперил криле за полет... и един безразсъден патрон пречупи крилете му и лиши светлината от очите му.
Той беше светлина за доста хора. Беше мой преподавател, поддръжка и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше въодушевяващ събеседник и последовател на фантазиите ми. Беше наслада, светеща наслада.
Можеше да направи още толкоз доста. Краят пристигна ненадейно и неуместно. Съзнанието ми отхвърля да одобри, че това е действителност.
Мило мое дете, адресирам ти цялата си любов и признателност, че избра мен за майка и освети и осмисли дните ми. И горещо се надявам, че си на едно по-добро място. Нека е мир и светлина на душата ти. Не остави дете, само че остави диря. И сме доста тези, които ще те носим в сърцето си. "

 Иван Владимиров

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР