Тази сутрин на опашка за закуски имах спор с двама

...
Тази сутрин на опашка за закуски имах спор с двама
Коментари Харесай

Безнаказаните цигани 


Тази заран на опашка за закуски имах спор с двама роми. Причината – по-младият говореше по мобилния си телефон и чакаше какво ще му поръчат, тази „ интервенция “ продължи близо 10 минути. Другият ме заплаши и му обясних, че от някой шубрак може да изскочи зайче и да не помни за арогантното си държание. В края на разногласието по-младият с пренебрежение сподели: „ Остави го, такива са българите! “ На което му отговорих, че живее в България и в случай че не му харесва да се изсели в Турция.
Отдавна съм наясно, че ромите у нас не желаят да се интегрират. Дори тези, които работят в чужбина и се допуска, че са прихванали нещо от западната просвета си остават същите. Това че са изкарали пари ги прави още по-арогантни. Когато се замогнат доста те крият, че са роми и наскърбяват събратята си тъкмо с думата „ ром “. Какъв абсурд?! Нямам нищо срещу ромите, стига да съблюдават законите, да не не помнят, че живеят в България и да се държат обикновено. А милионите, които се изсипаха от фондация „ Отворено общество “ и други сходни за консолидираното им се оказаха изцяло безполезни. Все едно да наливаш вода в каца без дъно.

Циганите са хитри. Когато им отърва стават българи, когато не – наскърбяват българите и се оплакват от страната. Но знаят че имат коз, поради който политиците ги ухажват: гласовете им по време на избори. Зарада този коз огромна част от тях се усещат безнаказани. Като тези двамата от опашката за закуски.

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР