Тази сутрин десетки жители на петричкото село Марикостиново се събраха

...
Тази сутрин десетки жители на петричкото село Марикостиново се събраха
Коментари Харесай

Хората в петричкото с. Марикостиново на протест след побоя с участието на кметския син: Искаме оставката на кметицата Г. Тодорова, искаме семейството и да бъде изселено

Тази заран десетки поданици на петричкото село Марикостиново се събраха в центъра на селото, с цел да изкажат солидарността си към фамилията на бития от кметския наследник Велко Тодоров, Георги Узунов и изискат незабавната оставка на кмета Гергана Тодорова.

Пред камерата на BTV хората обявиха, че от години се опасяват от семейството на Тодорова, които били ужасно нападателни и неведнъж кметския наследник е заплашвал и тероризирал цялото село. Мъж заяви, че във въпросната вечер, в която бе пребит грубо Узунов, Велко Тодоров е бил и 64 годишен мъж от прилежащо село, който е желал през днешния ден да се включи в митинга, само че бил зле.

Жителите на Марикостоново упрекнаха институциите в безучастие и са безапелационни, че се опасяват да живеят в селото, по тази причина и желаеха крайни ограничения, в това число и Тодорови да бъдат изселени от Марикостиново. Един от присъстващите съобщи, че прокурорският наследник от Перник, който раздруса страната с непрекъснатия тормоз над жителите на града бил нищо спрямо държанието на Велко. На място бяха и роднините на пребития, неговата майка и татко му, които отхвърлиха синът им да е предизвикал побойниците с нещо.

Припомняме, че в събота Велко Тодоров и негов другар пресрещнаха пред дома му Георги Узунов и го биха грубо повален на земята, за случая Струма ком заяви неотложно. В момента Узунов е в болничното заведение в Сандански с голям брой контузии.

До момента кметицата Гергана Тодорова не е правила изказване, не дава отговор на телефона си. Вчера Велко Тодоров и съучастникът му бяха задържани. Тодоров е с условна присъда, което утежнавя положението му. Въпросът е дали този път институциите ще си свършат работата и дали село Марикостиново ще си отдъхне от непрекъснатия тормоз налаган от Тодорови. Очаквайте детайлности. Ние продължаваме да търсим кметицата Тодорова...

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР