Тази снимка, уловена в борбата с COVID-19, ще остане завинаги

...
Тази снимка, уловена в борбата с COVID-19, ще остане завинаги
Коментари Харесай

Героите в бяло - през погледа на учениците

Тази фотография, уловена в битката с COVID-19, ще остане вечно на оградата на болничното заведение по Инфекциозни заболявания в София. Талантливи възпитаници, проведени от фондация " Подлезно " нарисуваха със спрей лекари, с цел да им благодарят за непрестанния им труд. Изкуството като признателност към медиците може да бъде намерено и по фасадите на други столични лечебни заведения.

Не можем да ви покажем какво се случва зад стената на Инфекциозната болница. Лекарите са толкоз заети да избавят човешки животи, че не могат да ни отделят време.

" Предполагам, че е доста много мъчно зад тези стени ", сподели Димитър Стафидов, " Подлезно ".



" Имаше един ден, в който преброихме 3-4 коли за спешна помощ, които влязоха и излязоха ", споделя Мартин Николов, 51. СУ " Елисавета Багряна ".

Героите в бяло - през погледа на учениците. Лекарите си наподобяват. Бели костюми, виждат се единствено очите им и постоянно забързани. Само един доктор се спрял за малко, с цел да порисува с тях.



Мартин Николов, 51. СУ " Елисавета Багряна ": Най-любимият ми подробност е докторите, които се прегръщат - дава един тип чувство, че все едно са избавили преди малко живот.



" Постоянно минават минувачи, които понижат с колите си и дават палец нагоре ", показа Димитър Стафидов.



Признание към лекарите стои и на стената на " Пирогов ". Колажът на Станислав Беловски " Пиета " с една разлика - Дева Мария е доктор. И всеки ден посреща и изпраща медиците от " Пирогов ".



" Това е нашият свят. Това си мисля. На нашето място сме. Ние претърпяваме повече време тук, в сравнение с в домовете си. Не сме спирали. И няма да спрем. Трябва да издържим. Трябва да издържим, тъй като това се чака ", сподели доктор Силвия Чолакова, шеф на Медицински център " Пирогов ".



Колко тъкмо тежи лекарският дълг - надали ще разберем. Но знаем, че благодарността дава сили - да продължат.

" Такава е благодарността. Тя не е думи. Думите са просто звук ", споделя доктор Силвия Чолакова.

Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР