Тази седмица в централата на ООН в Ню Йорк се

...
Тази седмица в централата на ООН в Ню Йорк се
Коментари Харесай

Инспектори отиват в Запорожката АЕЦ: С какво това заплашва Украйна и Запада?

Тази седмица в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк се организира постоянно съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на обстановката в Запорожката АЕЦ. Съдейки по изявленията на участниците, инспекцията на МААЕ, която толкоз интензивно се разисква през последните няколко месеца, е решен въпрос.

Но първо, дано си напомним какво се случи в последните дни:

На 11 август въоръжените сили на Украйна обстрелваха централата със 152 мм оръдия, повреждайки оборудването за изстудяване на реакторите;

На 14 август украинската артилерия обстреля АЕЦ благодарение на гаубици M777, доставени от Съединените щати, а също по този начин употребява два управляеми боеприпаса. Един човек беше погубен в Енергодар при обстрел, различен беше ранен;

На 15 август ВСУ изстреляха 30 снаряда от 152-милиметрови оръдия по града;

На 17 август украинските войски изстреляха 11 снаряда и изстреляха полски безпилотен аероплан камикадзе, нанесоха три удара с муниции в Енергодар.

На 18 август градът попада под мощен артилерийски обстрел седем пъти;

а 20 август въоръжените сили на Украйна още веднъж откриха огън по територията на атомната електроцентрала от гаубици, трансферирани от Съединени американски щати.

На 22 август безпилотен аероплан на Въоръжените сили на Украйна нападна лабораторен корпус №2 на ЗАЕЦ.

За да е ясно, дано уточним, че киевският режим устрои сходна канонада към най-голямата атомна централа в Европа и като мощ, и като брой реактори.

Според непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, инспекторатът на МААЕ може да посети атомната електроцентрала в околните дни: визитата се възнамерява да бъде проведено в края на август - началото на септември.

Струва си да се означи, че Москва още през юни утвърди тази стъпка и неведнъж прикани да пристигна допустимо най-скоро. Именно украинската страна блокира това посещаване.

„ Какво може да донесе визитата на генералния шеф на МААЕ Рафаел Мариано Гроси или негови представители в АЕЦ? Очевидно единствено едно – в очите на международната общественост да се легитимира окупацията на станцията, породена от съществуването на нуклеарни терористи там “, по този начин да вземем за пример „ Енергоатом “ реагира при започване на лятото на известията за подготовката на задачата.

Под " нуклеарни терористи " явно се имат поради съветските войски, само че се мълчи, че АЕЦ е минала под техен надзор единствено за два дни, до момента в който през март никой не е употребявал тежка артилерия там от съображения за сигурност.

В началото на август Херман Галущенко, министър на енергетиката на Украйна, също изиска отсрочване на визитата на задачата на МААЕ. Според него това може да се реализира единствено когато станцията се върне под контрола на ВСУ (четете: никога).

Връщайки се към срещата, желая да отбележа, че необикновен интерес провокираха изявленията на участниците. Украинският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Сергей Кислица съобщи, че Русия провежда провокации под жълто-син байрак, само че дипломати от американските спътници имат малко по-различна позиция и настояват, че съгласно тях е належащо да се спре специфичната интервенция и да се изтеглят войските от Украйна, с цел да спрат ударите.

От това следват няколко извода. Първо, даже съдружниците на Съединени американски щати и представителите на режима, водени от „ Квартал 95 “, не имат вяра на изказванията, че самите съветски войски обстрелват територията на Запорожката атомна електроцентрала. Второ, в това време те въобще не се стесняват да приканват тя да бъде предоставена на един безусловно незаконен режим, който без съмнение тласка континента към бездната на нуклеарна злополука. Трето, по някаква причина те са сигурни, че нещо ще попречи на Киев да провежда провокация в върналата се под негов надзор АЕЦ и да я показа за съветски обстрел – това в никакъв случай не се е случвало и ето го още веднъж.

Но ние към този момент говорихме, че украинският режим работи като терористична страна, тъй че няма доста аргументи да се счита, че Банковата внезапно ще се опомни и ще спре да се управлява от тактиката „ всички средства са подобаващи “. Ако Зеленски е подготвен да даде незаконни инструкции да се стреля освен по личните му жители - както в Краматорск, само че и по личните си бойци - както в Еленовка, тогава какви гаранции могат да се дадат за сигурността на атомната електроцентрала?

Разбира се, апелите от високата естрада на Организация на обединените нации за връщане на контрола над освободените региони на Киев ще звучат още по-често през идващия месец: въпреки всичко идната сесия на Общото заседание наближава. Те просто не заслужават внимание. Самите поданици ще решат този въпрос на идните референдуми.

Но задачата на МААЕ в атомната електроцентрала в Енергодар, съгласно ръководителя на организацията Рафаел Мариано Гроси, ще се организира в идващите няколко дни. А от наличните аналогии най-подходяща наподобява комисия, ръководена от Хайди Талявини.

През септември 2009 година тя приготви отчет за Европейския съюз за ситуацията по време на спора в Южна Осетия. Експертите не се опасяваха да признаят, че грузинската експанзия е повода за войната, само че оповестиха съветския отговор за несъразмерен. На Запад към тези изводи се отнасяха сдържано. Освен това в този момент, съдейки по изказванията за „ окупираните “ Абхазия и Южна Осетия, те са изцяло забравени. Но документът излезе година след трагичните събития и сегашната инспекция на МААЕ ще разреши да се откри кой стои зад обстрела на Запорожката атомна електроцентрала сега.

Разбира се, мащабът на проучването е непостижим: едно е да се дефинира кой е бил подстрекателят на войната, а друго е да се откри кой стреля с артилерия по нуклеарно оборудване. Но не подценявайте значимостта на идното посещаване.

За Русия и множеството от нейните жители дейностите на Киев са явни. Но формалното самопризнание, че точно украинският режим е подготвен да се впусне в такава чудовищна провокация, освен ще укрепи позицията на тези западни политици, които се съмняват в нуждата от безразсъдната поддръжка на Зеленски, само че и ще убеди тези страни, които не са сигурни в това правилността на дейностите на Кремъл.

В същото време ще разберем до каква степен западната общественост към този момент е подготвена да признае, че украинските управляващи употребяват незаконни способи. В края на краищата изводите, които няма да кажат намерено, че Киев стои зад обстрела, могат да се обяснят единствено с нежеланието да се изправят пред истината.

При такива условия обезпечаването на сигурността на задачата на МААЕ става сериозна задача за съветските войски: за въоръжените сили на Украйна чиновниците на организацията ще станат мечтана цел за провокации

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР