Тази седмица в Световния търговски център в Ню Йорк ще

...
Тази седмица в Световния търговски център в Ню Йорк ще
Коментари Харесай

Откриват нов 80-етажен небостъргач в Световния търговски център в Ню Йорк


Тази седмица в Световния търговски център в Ню Йорк ще бъде открита 80-етажна постройка, която ще бъде третият приключен небостъргач на мястото, където преди се намираха двете кули близнаци, съобщи Асошиейтед прес.

За през днешния ден е планувана церемонията по прерязване на лентата на 329-метровата постройка " Световен търговски център 3 ". Церемонията е значима стъпка във възобновяване на мястото, чието възобновяване от години беше спъвано от разногласия сред държавните организации, строителния бизнесмен Лари Силвърстийн, застрахователи и фамилиите на жертвите на атентата от 11 септември, които желаеха цялото пространство да бъде съхранено за вечността като мемориал.

Новата постройка на стойност 2,7 милиарда $, проектирана от носителя на премията " Прицкер " архитекта Ричард Роджърс, е петата по височина в Ню Йорк, откакто завърши строителството ѝ през 2016 година.

Началото на строителството изглеждаше труднодостижимо през 2009 година, когато локални служби на Ню Йорк и Ню Джърси, които имат мястото на Световния търговски център, се бориха с Силвърстийн поради разноските, свързани с възобновяване и желаеха да понижат третата кула до четириетажна постройка.

След арбитраж в разногласието сред строителния бизнесмен и притежателите строителството стартира през 2010 година, само че на седмия етаж е спряно поради липса на финансиране.

През 2012 година финансовата обстановка се усъвършенства.

Небостъргачът е затрупан с 10 000 панела от закалено огледално стъкло, охладено последователно, с цел да се понижи вътрешното напрежение, което значи, че стъклото няма да се разбие на дребни късчета, в случай че бъде ударено.

Има външни тераси на 17-и, 60-и и 76-и етаж.

Голяма рисунка на стена, изобразяваща танцьорка в алена рокля, украсява 68-ия етаж, който ще бъде затрупан с творбите на улични художници.

Новата постройка е вторият небостъргач на Силвърстийн, в която има графити. Уличните създатели бяха поканени да се изявят на 69-ия етаж на новата прилежаща постройка " Световен търговски център 4 " предходната година. Творбите привлякоха компанията Спотифай (Spotify) да подпише контракт за наем на последните етажи на постройката, в това число етажа с графитите.

Стилвърстийн заяви, че 40 % от офисите в новия небостъргач са дадени чартърен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР