Тази седмица специализираните клиники в Германия ще станат първите в

...
Тази седмица специализираните клиники в Германия ще станат първите в
Коментари Харесай

Германия ще лекува Covid-19 със скъп коктейл от антитела

Тази седмица профилираните клиники в Германия ще станат първите в Европейски Съюз, които ще лекуват пациенти с Covid-19 със скъпите и пробни коктейли с антитела, употребявани за лекуване на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

``Моноклоналните антитела ще бъдат употребявани в Германия в началото в академични клиники``, съобщи министърът на опазването на здравето Йенс Шпан пред вестник  " Билд ам зонтаг ", потвърждавайки, че държавното управление е купило 200 хиляди дози за 400 млн. евро.

Лекарството съдържа лабораторно създадени антитела, които се прикрепят към протеина на ковид и трансформират структурата му. Първоначално ще се употребява единствено при високорискови пациенти със слаба имунна система и в ранен етап на болестта, сподели представител на здравното министерство. Моноклоналните антитела, които също се употребяват като ``пасивна ваксинация`` против болести като тетанус или бяс, са сложни за произвеждане и доста скъпи.

Терапията с лекарството на фармацевтичната компания ``Регенерон`` беше приложена върху Доналд Тръмп през октомври, откакто се разболя от ковид. Той получи единична доза от 8 g от коктейла с моноклонални антитела в Националния военномедицински център " Уолтър Рийд ". По това време водещият американски специалист по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи съобщи, че подозира, че лекарството е асъдействало за възобновяване на Тръмп, само че би трябвало да се създадат спомагателни проучвания, с цел да се потвърди, че работи. В публикация за New England Journal of Medicine се отбелязва, че коктейлът от антитела REGN-COV2 ``намалява вирусното натоварване``, изключително при пациенти, чийто имунен отговор към момента не е почнал или които са имали високо вирусно натоварване първоначално. 

В Съединени американски щати лекарството получи незабавно позволение от Администрацията по храните и медикаментите, през ноември предходната година, само че се използва рядко, защото би трябвало да се влива в кръвта, което изисква пациентите да бъдат в приети в болница в ранния етап на инфекцията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР