Тази седмица специалистите на компанията Cloudflare съобщиха за нов много

...
Тази седмица специалистите на компанията Cloudflare съобщиха за нов много
Коментари Харесай

Усъвършенстваха се атаките от типа DDoS-for-Bitcoin

Тази седмица експертите на компанията Cloudflare оповестиха за нов доста сполучлив способ за увеличаване на DDoS офанзивите с потреблението на сървърите memcached.
Самият способ на атакуване получи името „ Memcrashed “ и последно време стартира да става все по-популярен. Именно благодарение на Memcrashed бе осъществена най-мощната DDoS офанзива в историята на интернет, жертва на която стана порталът GitHub. Пиковата мощ на офанзивата доближи 1,35 Tb/s.

Подобен тип хакерски атаки се употребяват от злоумишлениците за изнудване на потребителите още от 2015 година, когато този вид офанзиви получиха името „ DDoS-for-Bitcoin “ (DDoS за биткойни ), тъй като по този начин се назовава хакерската формация, първа почнала да употребява този метод на изнудване.



В наши дни офанзивата DDoS-for-Bitcoin бе усъвършенствана. Експертите на компанията Akamai оповестиха за доста необикновен вид на тази хакерска атака с потребление на сървърите memcached . Вместо да изпращат на жертвите UDP пакети с случайни данни, атакуващите оставиха в тях малко известие, в което се споделя, че жертвата би трябвало да заплати на инструкции електронен адрес 50 Monero (около $17 000). В известието не се споделя, че DDoS офанзивата ще бъде прекъсната, а единствено се загатва за сходна опция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР