Тази седмица специален гост в предаването Извън играта“ ще бъде

...
Тази седмица специален гост в предаването Извън играта“ ще бъде
Коментари Харесай

Люси Дяковска за музиката като начин на живот - в Извън играта“ по БНТ1

Тази седмица специфичен посетител в предаването „ Извън играта “ ще бъде Люси Дяковска. В събота, 6 април, от 18:00 ч. по БНТ1 с водещата Люба Пашова ще беседват за пътя на Дяковска от сцената на читалище „ Съгласие “ в Плевен до международната поп музика.

 © БГНЕС, Софийска филхармония
Люси Дяковска израства в музикално семейство – дядо ѝ Иван Вълев е дълготраен живописен началник и диригент на Северняшкия отбор, майка ѝ е пианистка, татко ѝ е известният оперен артист Любомир Дяковски. Именно дружно с него в операта е първата ѝ изява, когато е на шест години. Въпреки вродения афинитет към класическите осъществявания, по-късно Люси се ориентира към поп музиката. Първото ѝ независимо показване пред аудитория е на 14-годишна възраст и още тогава осъзнава, че желае да покори музикалната сцена.

Преди да осъществя фантазията си, геният води Люси Дяковска в НАТФИЗ. Кандидатства, само че не я одобряват, за което е признателна и до през днешния ден, тъй като това предопределя дефинитивно професионалния ѝ път в музиката. В студиото на „ Извън играта “ тя ще разкрие какво я подтиква да замине за Германия през 1995 година, където приключва профилирано учебно заведение за мюзикъл, драма и танци в Хамбург. Веднага след дипломирането си получава ангажимент в мюзикъла „ Buddy “.

Голямата популярност Люси Дяковска реализира през 2000 година като част от най-известната женска поп група в Германия – „ Ноу Ейнджълс “. В идващите три години групировката издава златен и платинен албум, печели редица музикални награди и се трансформира в една от най-успешните групи в континентална Европа, до септември 2003 година, когато,,Ноу Ейнджълс “ се разпада.

Следват години на сполучлива независима кариера, доста осъществени авторски планове като реализатор и продуцент. Талантът ѝ продължава да намира изява в мюзикъли, измежду които „ Котките “ и „ Джекил и Хайд “. Скоро феновете на Люси Дяковска ще има опция да видят осъществяванията ѝ в интернационалния театър „ Най-доброто от Андрю Лойд Уебър “. За първи път в България – във Варна и в София (на 15 и 16 май) – ще бъдат показани емблематични произведения на един от най-значимите модерни композитори.

Гледайте „ Извън играта “ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР