Тази седмица се навършиха 33 години от началото на демократичните

...
Тази седмица се навършиха 33 години от началото на демократичните
Коментари Харесай

Муравей Радев: Жан Виденов живееше с носталгия по социализма и с идеологията на комунистическата партия

Тази седмица се навършиха 33 години от началото на демократичните промени и рухването на режима на Тодор Живков. По подигравка на ориста това е възрастта и на Христос, който изкупува греховете на човечеството разпнат на кръста.

Тези, които бяха по площадите при започване на демокрацията пееха „ Времето е наше “. Но в това време в едни тъмни кабинети се програмираха новите капиталисти, постоянно с пагони по раменете.

Важно е да се помни и различен 10-ти. Десети януари, когато страната беше изправена пред ръба на злополуката. Как изглеждаха събитията от прехода през погледа на финансовия министър в кабинета " Костов " Муравей Радев.

" Висшата партийна номенклатура и Държавна сигурност съумяха да употребяват големите празнини в банковото законодателство и овладяха частните банки. Тези, които не съумяха обаче сътвориха механизъм, с който изнесоха 342 милиарда на открито и ги препраха. Те са отишли при шепа олигарси. Жан Виденов живееше с носталгия по социализма и с идеологията на комунистическата партия. Той се опита да реанимира загиващата социалистическата стопанска система, като опрости огромна част от отговорностите. Така обаче натовари банковите институции ", спомни си Радев.

По думите му стартирането на печатницата и напечатването на пари е бил повратен миг. " Така се получи 310% инфлация. Така се обезцени внезапно българската валута. Спестяванията на хората изчезнаха, а парите на компаниите също. Пълен стопански колапс ", обобщава той.

Това е последната капка - народът желае оставката на Жан Виденов. А той я подава на Конгрес на Българска социалистическа партия.

Източник: NOVA
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР