Тази седмица единственото родилно отделение в Ямбол затвори врати, предава

...
Тази седмица единственото родилно отделение в Ямбол затвори врати, предава
Коментари Харесай

Заради липса на неонатолог: Ямболската болница остана без родилно отделение


Тази седмица единственото родилно поделение в Ямбол затвори порти, предава Нова тя. Причината е дефицитът на лекарски личен състав. От 1 април Многопрофилната болница остана без неонатолог и по този начин на някои родилки ще им се постанова да пътуват по близо 90 км до най-близкото лечебно заведение. Спешните случаи лечебното заведение ще продължава да поема. След това родилките и бебетата ще се транспортират до болница в прилежащите области - Сливен, Стара Загора или Бургас. Така ще бъде най-малко до август, в случай че в това време не се откри неонатолог. Болничното управление продължава да търси решение на казуса. От декември 2015 година регионалната болница в Ямбол има и акредитация за база за специализанти. 13 млади медици работят в другите отделения, само че лекари отново не доближават. С проблема е осведомено и Здравното министерство. Тази седмица единственото родилно поделение в Ямбол затвори порти, предава Нова тя. Причината е дефицитът на лекарски личен състав.
От 1 април Многопрофилната болница остана без неонатолог и по този начин на някои родилки ще им се постанова да пътуват по близо 90 километра до най-близкото лечебно заведение. Спешните случаи лечебното заведение ще продължава да поема. След това родилките и бебетата ще се транспортират до болница в прилежащите области - Сливен, Стара Загора или Бургас. Така ще бъде най-малко до август, в случай че в това време не се откри неонатолог.
Болничното управление продължава да търси решение на казуса. От декември 2015 година регионалната болница в Ямбол има и акредитация за база за специализанти. 13 млади медици работят в другите отделения, само че лекари отново не доближават. С проблема е осведомено и Здравното министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР