Тази седмица е възможно да достигнем нови рекорди на дневната

...
Тази седмица е възможно да достигнем нови рекорди на дневната
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Тази седмица може да има нов рекорд на дневна заболеваемост

Тази седмица е допустимо да достигнем нови върхове на дневната заболеваемост от ковид. Това предвижда пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев.

"По-малко нуждаещи се от хоспитализация и по-малко умряли - това е омикрон. Но новите случаи ще нарастват доста бързо ", предизвести проф. Кантарджиев.

Той още веднъж насочи зов хората да се имунизират. За тези с две дози от имунизацията на "Астра Зенека ", той предложи бустерната да е от РНК имунизациите, тъй като по този начин ще имат по-голяма отбрана. За хората с "Пфайзер " бустерът подсигурява 75% понижение на риска от хоспиталзация и гибел.

Според него е значимо предприятията да преминат на работа на екипи, с цел да не се стига до обстановка с доста заболели и неспособност компаниите да действат. За налагането на нови ограничаващи ограничения е значим броят на приетите в болница, посочи проф. Кантарджиев и добави, че упованията са, че омикрон ще визира повече деца по отношение на делта разновидността.

"Има няколко неразбираеми неща, които ме тормозят. Първо - преболедувалите омикрон, може ли да се разболеят наново от омикрон. Второ - по какъв начин протича късният коронавирус при омикрона и трето - какъв брой трае имунитетът от омикрон. Все още нямаме отговори на тези въпроси ", съобщи проф. Кантарджиев.

Според него вълната ще премине до април месец. Той още веднъж предвижда, че тогава коронавирусът ще придобие ендемичен темперамент.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР