Тази седмица бюджетът влиза на първо четене в зала. Оптимист

...
Тази седмица бюджетът влиза на първо четене в зала. Оптимист
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов, ПП: Има съгласуване между ИТН, ГЕРБ и ДПС

Тази седмица бюджетът влиза на първо четене в зала. Оптимист съм за бюджета, още повече, че от Има Такъв Народ споделиха, че на първо четене ще го поддържат. Големият въпрос е какво ще се случи сред двете четения. Проблемът е дали сътрудниците от Има Такъв Народ ще се включат в това саботиране на бюджетната процедура.

Това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " и член на комисията по бюджет и финанси Пламен Шалъфов.

Не се планува нов дълг, акцентира той. Шалъфов е безапелационен, че пари за пенсиите има и те ще бъдат взети от налози и осигуровки.

Определени кръгове във властта и отвън нея избират тези пари да отидат не в пенсионерите, а в кухите компании, които сякаш строят пътища, счита Шалъфов.

Относно митингите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, той съобщи, че промяната в Министерство на вътрешните работи е много сложна и комплицирана, измененията са съвсем подготвени и министър Рашков напълно скоро ще ги разгласи - плануват се съкращения на чиновници и по-късно увеличение на заплатите.

Има координиране сред Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това координиране не е единствено по линия на бюджета, парите за пътища и така нататък По доста разнообразни линии следим синхрон и то е в доста притеснителна посока, сподели Шалъфов като даде образец и със абсурда с лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Защо депутатите от ПГ на Слави Трифонов желаят оставка на хората, които сега са застрашени от мафията, добави той.

До две седмици българският народ ще знае дали ще има ново болшинство в Народното събрание и актуализация на бюджета, предвижда Шалъфов.

Той разяснява и законопроекта за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител.

Компроматната война е в цялостен ход. Виждаме офанзиви по всевъзможни линии. Относно самия законопроект - сигурно ще има огромен спор, чакаме го, безапелационен е Шалъфов.

Той не пожела да отговори на въпроса дали ще бъдат признати оставките на министрите от Има Такъв Народ и съобщи, че това е работа на Министерския съвет. До приемането на бюджета няма да предложим нови министри. С актуализацията ще измерим пулса на настройките в Народното събрание, добави депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР