Тази седмица американските законодатели ще гласуват закон, своеобразен ултиматум, според

...
Тази седмица американските законодатели ще гласуват закон, своеобразен ултиматум, според
Коментари Харесай

Тръмп е убеден, че забраната на TikTok ще даде още повече власт на Facebook

Тази седмица американските законодатели ще гласоподават закон, самобитен ултиматум, съгласно който ByteDance ще разполагат с шест месеца да продадат TikTok или приложението ще бъде неразрешено в Съединени американски щати. Засега нещата наподобява отиват към възбрана на приложението и както CNBC предават, американците се приготвят за това. Изданието написа, че доста основатели на наличие към този момент търсят други възможности на TikTok.

Междувременно с коментар по тематиката се включи и някогашният президент на Щатите Доналд Тръмп. Вероятният претендент за президент от Републиканската партия на Съединени американски щати съобщи, че възбраната единствено ще направи Meta и Фейсбук още по-влиятелни. Припомняме, че офанзивата към TikTok и ByteDance в Съединени американски щати стартира точно по време на мандата на Тръмп.

Белият дом организира дългогодишна акция против ByteDance, обвинявайки компанията в тесни връзки с китайското държавно управление. Според американската страна TikTok съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати и желае възбраната му за територията на страната. Преди няколко години приложението беше неразрешено за потребление от федерални и държавни чиновници. Това в това време не попречи на сегашния президент на Щатите Джо Байдън да употребява TikTok като един от информационните си канали за президентската си акция.

„ Без TikTok ще направиш Фейсбук още по-голям, а аз считам Фейсбук за зложелател на народа “, споделя за CNBC Тръмп. Той не се отхвърля от схващането си, че приложението съставлява опасност за националната сигурност и поверителността. В същото време обаче съгласно Тръмп, платформата си има, както негативни, по този начин и позитивни страни. „ Имате доста младежи в TikTok, които ще се побъркат без него “, счита той.

Изданието напомня, че едно от основните учредения за възбраната идва от специфичен закон в Китай, признат през 2017. Според него, организациите и фирмите в страната са задължени да споделят информация с разследващите служби, в случай че им бъде поискана такава.

„ Ако Китай изискат нещо от TikTok, те ще им го дадат, тъй че тук приказваме за риск за националната сигурност. Но въпреки това не желая да върша Фейсбук двойно по-влиятелен от това, което е. И в случай че възбраните TikTok, то Фейсбук и другите, само че най-много Фейсбук, ще завоюва от това. Смятам, че Фейсбук са доста нездравословни за страната ни, изключително когато става дума за избори “, разяснява Тръмп.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР