Тази седмица (1-3 март) ще се проведе първото в историята

...
Тази седмица (1-3 март) ще се проведе първото в историята
Коментари Харесай

България изпраща два отбора на историческо Европейско първенство

Тази седмица (1-3 март) ще се организира първото в историята Европейско състезание по снежен волейбол за мъже и дами под 20 години . То ще бъде проведено под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV), а хазаин на конкуренцията ще бъде Грузия . Срещите ще се играят в зимния курорт Бакурани (в непосредственост до Тбилиси).

Българска федерация волейбол и Комисията по Снежен волейбол изпращат два тима (родени преди 1 януари 2005 г.) – по един при мъжете и дамите . При дамите ще ни показват Алара Изетова, Габриела Радева и Ерия Рашкова (ВК ДКС Варна), а при мъжете – Мартин Пашов, Константин Кючуков и Гавраил Цветанов (от СВК Арда-Кърджали). Националите отпътуваха за Тбилиси през днешния ден.

В четвъртък, 29 февруари, нашите сформира ще проведат публична подготовка . Вечерта те ще вземат присъединяване в Техническата конференция, след която ще научат и своя чоп. По предварителна поръчка при дамите ще вземат участие 10 тима от 8 страни : Армения, България, Италия, Полша, Румъния, Турция, Чехия и домакинът Грузия. При мъжете също има 10 отбора от 7 страни – България, Италия, Молдова, Полша, Турция, Чехия и Грузия.

Едно от значимите решения, които взе Комисията за Развитие на снежния волейбол към CEV, където имаме и българско присъединяване в лицето на Тодор Стоянов, е да бъде позволено на треньорите да стоят на корта по време на дуелите . Това ще бъде важи единствено в шампионатите за състезатели под 18, 20 и 22 години и ще продължи да е неразрешено при мъжете и дамите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР