Тази събота и неделя (на 30 април и 1 май)

...
Тази събота и неделя (на 30 април и 1 май)
Коментари Харесай

Над 400 таекуондисти ще участват на Държавното първенство по таекуондо в Габрово

Тази събота и неделя (на 30 април и 1 май) в габровската зала „ Орловец “ ще се организира националният шампионат по Таекуон-До ITF . В Държавното състезание присъединяване ще вземат над 400 състезатели от всички клубове в България във всички възрастови групи (деца, юноши, девойки, мъже, дами и ветерани).

В трите дисциплини - форма, самоотбрана и специфична техника, най-хубавите ще бъдат селектирани за националния тим в първата подготовка за присъединяване на Европейското състезание следващата година в Римини, Италия.

38 съдии с интернационален клас са ангажирани да управляват конкуренциите в идните два дни в Габрово. В събота до 14:00 часа ще бъдат правени регистрациите за присъединяване и по-късно стартират надпреварите в другите категории и дисциплини. Официалното разкриване на Държавното състезание ще бъде в неделния ден от 13:00 в наличието на кмета на гр. Габрово Таня Христова, ръководителят на родната федерация по Таекуон-До ITF Марио Богданов и други публични лица.

" Очакваме доста мощно и също по този начин оспорвано състезание във всяка от трите дисциплини и възрастови групи. От организационна позиция всичко е наред и нека да дойдат повече фенове в зала „ Орловец “ в събота и неделя, с цел да проследят онлайн шампионатът. Това ще бъде първата подготовка за присъединяване на националния тим на Европейското в Италия през 2023 година и съм сигурен, че всеки един от таекуондистите ще покаже най-хубавото от себе си. В неделя започваме от сутринта и в късния следобяд ще бъде церемонията по награждаването на призьорите “, показа Вергилий Ситнилски – общоприет секретар на Българската федерация по Таекуон-До ITF.

Следващото огромно събитие от календара на федерацията е интернационалният шампионат „ София Оупън “, който ще се организира в интервала 10-12 юни в столичната зала „ София “ в Борисовата градина. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР