Тази събота и неделя мотополигон „Козар Белене” и Община Левски

...
Тази събота и неделя мотополигон „Козар Белене” и Община Левски
Коментари Харесай

Над 100 състезатели ще карат на Републиканския шампионат по мотокрос в Левски

Тази събота и неделя мотополигон „ Козар Белене” и Община Левски ще бъдат хазаин на третия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос – Grand Prix Левски 2019. Въпреки, че метеорологичните условия не са на страната на уредниците, подготовка на мотокрос полигона тече с цялостна мощ и даже при планувания към този момент дъждовен уикенд, на стартовата преграда ще забележим близо 90 български състезатели, подкрепени от още близо 20 румънски и турски водачи.

С два кръга от началото на шампионата (от общо девет за сезона) последователно стартират да се оформят и тройките на кандидатите в обособените класове за годината. В клас МХ65, Мирослав Димитров (Марица Рейсинг Тийм, КТМ, 88т.), завоюва пясъчното първо съревнование за сезона в Поморие и записа Великденски подиум по-късно в Троян, обрисувайки се като водач при най-малките състезатели. Малко след него в точкуването, Дани Цанков (М6 Ямаха Рейсинг Тийм) и Венцислав Тошев (МСК Севлиево), разделят равни точки – по 72 и сигурно демонстрират най-хубавото към този момент от борбата сред двете марки – Ямаха за Цанков и КТМ за Тошев. На мотополигон „ Козар Белене” в Левски, при сложни условия има варианти за отбягване на стръмни сектори, само че това надали ще се хареса на четвъртия в класирането – Тихомир Йорданов (Девня – Марцианопол, КТМ, 67т.), който не бе удовлетворен от съкращаването на трасето в Троян и трябваше на моменти да се преценява с петия водач в класирането – Йоан Чуждеа (Ямаха, 56т.).

За клас МХ85, водач в класирането е Християн Георгиев (Пловдив Моторспорт, КТМ, 90т.), който завоюва и двата манша в Порой през април и записа 40 точки в Троян. Втори в подреждането все още е Золтан Ордог (Топ Крос ТЦС, Ямаха, 75т.), а трети с актив от 58 точки е Станислав Гошев (Дамасецена Алба МСК, КТМ). В Левски тази седмица можем да забележим съществено разбъркване на топ три състезателите, и най-заплашен сега е самият Гошев, тъй като след него в четири точки са се разположили Живко Иванов (МСК Диана Рейсинг, КТМ, 55т.) и Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна, КТМ, 54т.), които сигурно ще търсят своето място в топ три и подиумно довеждане докрай на GP Левски 2019.

Стигаме и до клас МХ2 където Майкъл Иванов (Тексим Мотор Спорт, КТМ, 100т.) е спечелил до момента четири от четири вероятни победи, а на родна земя в Троян завоюва и обособените стартове в клас OPEN. Въпреки, че в участията на Иванов в България наподобяват „ лесни”, главният му фокус е клас ЕМХ250 от който предстоят още шест надпревари, разхвърляни из цяла Европа през месеците май, юни и август. След него, втори в класирането се подрежда Алекс Димитров (Мотоспорт Варна, КТМ, 86т.), и с него приключват 250 четиритактовите мотоциклети в топ пет на клас МХ2. Започват 125 двутактовите машини, отпред с Жулиан Георгиев (Несебър Мото, КТМ, 76т.) за който се обрисува мощен сезон. След него, единствено на 4/6 точки се намират Димитър Грозданов (МХ Тийм Симитли, КТМ, 72т.) и Кристиян Иванов (НСА Моторспорт, КТМ, 70т.). Тримата серизно нападат лидерската позиция на Алекс Димитров при класирането за МХ2 Junior, само че по този начин е при водачите на възраст под 18-години.

Клас МХ1 не е един от най-популярните класове в шампионата през сезон 2019, само че това не пречи на Любомир Васев (Тексим Мотор Спот, Ямаха, 90т.) да натрупва последователно точки и да оглавява сега класирането за групата. Георги Гочев (МСК Девня Марцианопол,Ямаха, 78т.) и Калоян Илиев (МСК Севлиево, КТМ, 77т.) разделят втората позиция единствено с една точка, като зад това леко закъснение на Илиев се крие сериозното рухване в Поморие във втория манш, когато той загуби не-малко сигурни точки. Стефан Нейчев (Еърмакс Рейсинг, Ямаха, 74т.) е подготвен да заеме мястото на всеки един от водачите пред себе си, като отшумяваща контузия бе главната причина за слабото му показване в Троян. Харли Горов (НСА Моторспорт, Ямаха, 61т.) приключва топ пет на клас МХ1, като той е единственият водач с класическа 250 двутактова машина в тази категория.

Николай Колев (СК Велико Търново, Хонда, 88т.), Боян Янков (МК Орлите Добрич, Кавазаки, 83т.) и Григор Царев (Джей Ар Си Моторспорт, КТМ,75т.) са тримата на върха в клас МХ (23-39 години). Царев пропусна един манш, само че завоюва три досега и в сборната група МХ+МХ40, главната борба която той води е с Мартин Тодоров (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, Ямаха, 100т.) от „ по-големите”. Мартин е водач в клас МХ40 (40 години плюс), само че през последната седмица заради сезонно заболяване пропусна планувано присъединяване в Унгария и в този момент се възвръща, доколкото му разрешават модерните вируси, с цел да може да направи качествено присъединяване в Левски. Съвсем малко зад Тодоров се намира Юлиян Райчев (МСК Панчо Рейсинг Тийм, Кавазаки, 86т.) и основният съперник на българските водачи в този клас – Йонут Кожану (Стяуа Букурещ, Ямаха, 82т.). Топ пет в клас МХ40 се добавя от тандема на АИТ Рейсинг Тийм – Янко Зоков (Кавазаки, 68т.) и Атанас Петров (КТМ, 65т.).

Какво ще бъде времето на мотополигон Козар белене, град Левски, никой не знае сигурно, само че едно е ясно чака ни забавно съревнование с отлични състезатели, на едно положително мотокрос оборудване. За по-нетърпеливите, съботния ден предлага тренировки и един спортен манш като част от програмата на майския мотокрос в Община Левски. В неделя, след формалното разкриване на Grand Prix Левски (10:30ч.) са и стартовете които ще дефинират майските успехите в Левски. Заповядайте!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР