Тази събота (15 октомври) в Драгоман ще се проведе 11-тото

...
Тази събота (15 октомври) в Драгоман ще се проведе 11-тото
Коментари Харесай

Близо 600 човека стартират в 11-тия Байк и рън за Чепън тази събота

Тази събота (15 октомври) в Драгоман ще се организира 11-тото следващо издание на едно от най-обичаните надпревари по планинско тичане и колоездене “Байк и рън за Чепън ”. Организатори са магазини “Стената ” и Община Драгоман.На старта ще застанат към 600 участници, които ще премерят сили бягайки или с велосипед измежду красивите пейзажи на Чепън планина и Драгоманското тресавище, разкриващи вълнуващи панорамни гледки към близки родни планини и прилежаща Сърбия.

Тази година има записани и значително брой деца - над 60 девойки и момчета,нетърпеливи да се забавляват и да печелят страхотни награди. Новост тази година е въвеждането на нова дисциплинираност - Е-байк 44 км, подкрепена от Е-колело.

Слънце, умерени температури и една типична златна есен сочат синоптичните прогнози за този уикенд, които ще благоприятстват едно пълноценно прекарване както за бегачите и колоездачите, по този начин и за всички гости на Драгоман и покрайнините в деня на събитието.

След като регистрацията за конкуренцията към този момент завърши, състезателите могат да вземат стартовите си пакети на 13 и 14 октомври от магазин “Стената ”-Младост сред 10 и 20 ч. Организаторите предлагат това да се случи оптимално рано, тъй че да бъдат избегнати скупчванията.

Вече трета година “Байк и рън за Чепън ” с изключение на обичайна си задача за популяризирането на колелото и бягането като здравословни способи на напредване, дава и своята финансова поддръжка за значими природозащитни дела. Тази година 5 лева от всяка стартова такса отиват за активността по запазване и проучване на птиците на Опръстенителния лагер в Дуранкулак.

Друга опция за даряване е закупуване на красивата забрадка Buff, основана особено за идеята от художничката София Попйорданова, която може да бъде открита в магазини “Стената ”, както и в магазина на Националния природонаучен музей. За наслада на състезателите в 11-тия “Байк и рън за Чепън ” истинският Buff с този дизайн е и част от стартовия пакет в това издание.

Както всяка година, уредниците се стремят да предложат на участниците в надпреварата здравословни и питателни храни и питиета на подкрепителните пунктове по трасетата. Партньори в това начинание са Backbar, Valnuts, Harmonica, Doppelherz, Redbull, Sponser и бира Dunav Ultra. Наградният фонд е обезпечен от магазини “Стената ”, Kärcher, Skullcandy, Dunav Ultra, Doppelherz, Valnuts и E-kolelo (за спечелилите в категория E-bike).

За всички, които ще имат потребност от ремонтни действия за своя велосипед, шатрата на Epic Bike Shop ще бъде разполагаем. Специалният вагон на БДЖ пък ще транспорти колелата на всички, декларирали и регистирали се за тази алтернатива, която уредниците по традиция обезпечават в партньорство с държавните железници. За първи път е отворена и опцията за напълно гратис осъществяване на застраховка за надпреварата със съдействието на Parana.

През 2022 година Байк и рън за Чепън продължава политиката си за понижаване на пластмасата като и този път трасетата ще бъдат маркирани с колчета и лента за многократна приложимост, а в помощ на маркировъчните действия ще влезе високопроходимият автомобил Subaru Forester.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР