"Тази резолюция е исторически позор за управляващите в България! 358

...
"Тази резолюция е исторически позор за управляващите в България! 358
Коментари Харесай

Слави Трифонов обяви кое е единственото възможно нещо в този момент

"Тази резолюция е исторически срам за ръководещите в България! 358 евродепутати одобриха унищожителните текстове, които споделят горчивата и срамна истина за ръководството в България. Истина, която всички знаем. Единственото допустимо нещо в този миг се назовава ОСТАВКА! " Това написа в профила си във Facebook водачът на "Има подобен народ ".

Реакцията му е във връзка признатата от Екологичен потенциал резолюция за България, с която на процедура бяха подкрепени митингите.

"И такааа… Въпреки съпротивата от страна на Европейската национална партия, и най-много на нейното управление, резолюцията по отношение на правилата на правовата страна и главните права в България беше призната. Каквото и да бъде казано оттук нататък - тази резолюция е исторически срам за ръководещите в България! Разбира се, огромните национални малките екрани и болшинството печатни медии ще се опитат да премълчат или да заметат този срам под някой килим, примерно - в кърджалийския спектакъл.

Ето, през вчерашния ден имах възприятието, че малките екрани излъчват остарели вести. В централните излъчвания на bTV и Nova историческият срам за ръководещите беше четвърта-пета вест. Преди това демонстрираха министър Ангелов, който приказва за ковид, след това демонстрираха министър Сачева, която приказва за пенсиите, след това демонстрираха и кореспонденти, които приказваха, несъмнено - за пътните произшествия, в резултат на дъждовното време. Двете излъчвания бяха под индиго. А в bTV даже възбраната за продажба на наргилета на малолетни беше по-важна вест от признатата резолюция в Европейския парламент. Истината обаче е по-важна от наргилетата и аз ще ви я кажа, продължава Трифонов.

Текстът на признатата резолюция ще бъде възложен на Европейската комисия, на Европейския съвет, на всички държавни управления и парламенти във всички страни-членки на Европейския съюз, на Съвета на Европа, на ОССЕ, на Организация на обединените нации. Този срам на българските ръководещи ще доближи до всички тях. А за какво е срам? Защото в текста на резолюцията се споделя, че в България има “значително утежняване във връзка с зачитането на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права, в това число независимостта на правосъдната система, разделянето на управляващите, битката против корупцията и свободата на медиите”, отбелязва той.

В документа се показва, че има сигнали за злоупотреби с еврофондовете и подозрения, че пари на Евросъюза отиват в кръгове, близки до ръководещата партия. В резолюцията се акцентира нуждата от осъществяване на съществени, самостоятелни и дейни инспекции и следствия за корупция по високите етажи на властта, след появилите се звукозаписи с гласа на министър-председателя, както и във връзка със абсурда “Апартаментгейт”, с къщите за тъщи, със сараите на “Росенец”, с Българската банка за развиване, с танкера “Бадр” (аз ще прибавя, че в последния скандал е забъркано и името на евродепутата от ГЕРБ, който гласоподава срещу резолюцията). В документа се осъжда правенето на промени в изборното законодателство по-малко от година преди идни избори (вчера обаче българският парламент направи тъкмо това - одобри промени единствено 7 месеца преди постоянните избори, а са вероятни и предварителни, и се отметна от напълно машинно гласуване). В резолюцията има и обща угриженост за бързото приемане на законите в страната, без разисквания и съвещания със заинтригуваните страни. Освен това се приканва българският Парламент да извършва своята роля в обезпечаване на отчетност на изпълнителната власт (уви, министър-председателят даже още не е стъпвал в новата постройка на Народното събрание, която се явява някогашният Партиен дом). Съвсем разумно се отбелязва и “сериозното утежняване на свободата на медиите в България през последното десетилетие”. Изразява се угриженост за “продължаващата процедура на оказване на въздействие върху медиите посредством преференциално разпределяне на средства на Съюза за другарски настроени към държавното управление медии”, напомня Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в.

В документа се осъждат всички случаи на слово на омразата, учредени на пол и полова ориентировка, както и дискриминирането против малцинствените групи, в това число от страна на министри от държавното управление и други високопоставени политици. По отношение на правосъдната власт се споделя, че остават нерешени систематични въпроси в правосъдната система, свързани с Висшия правосъден съвет и основния прокурор - и по-специално с неналичието на ефикасни механизми за отчетност и на работещ надзор. В резолюцията се изрича недвусмислена поддръжка за протестиращите над 90 дни български жители и се показва “солидарност с българския народ в неговите законни претенции и желания за правдивост, бистрота, отчетност и народна власт.” В резолюцията евродепутатите взимат поради, че "исканията на протестиращите включват оставките на държавното управление и основния прокурор, както и незабавни парламентарни избори ", обобщава той.

Евродепутатите взимат поради и непропорционалното принуждение от страна на полицейските органи против протестиращите и приканват за цялостно, транспарантно, независимо следствие на техните дейности. Евродепутатите упорстват и за всеобхватно следствие на всички случаи на полицейско принуждение против публицисти, отразяващи митингите. В резолюцията се показва и “загриженост по отношение на противозаконните и несъразмерни одити на частни предприятия, които обществено са изразили своята поддръжка за протестите”. Ето такава резолюция за България беше призната в Европейския парламент. 358 евродепутати одобриха унищожителните текстове, които споделят горчивата и срамна истина за ръководството в България. Истина, която всички знаем. Истина, против която застанаха българските евродепутати от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи. Знаем и за какво го направиха. Защото те са част от това политическо статукво, което сътвори и отгледа тази грозна и срамна истина, която през днешния ден не желаят да припознаят. Единственото допустимо нещо в този миг се назовава ОСТАВКА! ", гласи целият пост на Трифонов.

И такааа… Въпреки съпротивата от страна на Европейската национална партия, и най-много на нейното управление, резолюцията...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР