Тази рецепта си е наръчник на перфектната картофена супаНеобходими Продукти●

...
Тази рецепта си е наръчник на перфектната картофена супаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Обикновена картофена супа

Тази рецепта си е справочник на съвършената картофена чорба

Необходими Продукти

● картофи - 900 г /6 приблизително големи/
● моркови - 1 огромен /100 г/ настърган едро
● лук - 1 приблизително огромна глава /60 г/
● морска сол - тънко смляна
● червен пипер - 1 ч.л.
● джоджен - 2 ч.л. сушен стрит
● краве масло - и олио
● фиде - 1 и ½ топки /шепи/
● магданоз - 1/2 връзка

За застройката


● жълтъци - 2
● брашно - ½ с.л.
● кисело мляко - 130 г
● сол

Начин на подготвяне

Картофите обелих, измих и нарязах на напълно дребни кубчета, не по-големи от 1х1 см. Измих ги, тъй като отделят нишесте, което прави пяна, когато се варят, само че може и да пропуснете този миг.

През това време в тенджера загрях 2 и ½ л вода.

В огромната тенджера, в която ще сготвям картофената чорба, загрях 3 с.л. олио и 1 с.л. масло. Добавих лука, моркова, нарязаните на ситно дръжки на магданоза, посолих и готвих, до момента в който омекнаха и морковът си пусна красивия цвят.

След това прибавих картофите, разбърках и след към минута ги посолих, поръсих с джоджена и аления пипер. Разбърках още веднъж и след още 1 минута прибавих цялата вряща вода. Варих есенната чорба към 25 минути или до омекването на картофите.

Степента на котлона без 4 от 6 на моята печка, а капакът на тенджерата бе леко полуотворен. Когато картофите бяха изцяло сварени, прибавих фидето, разбърках, с цел да се разпредели и варих за към 4-5 минути или до момента в който леко набъбна, само че и без да се разварява супата с картофи. Това време може да варира по отношение на самото фиде.

През това време подготвих застройката, като в купа сложих двата жълтъка, щипка сол и брашното и с кухненска бъркалка ги трансфорах в гладка примес.

Добавих киселото мляко и разбърка до усвояването му. Добавих 2-3 черпака от бульона на горещата чорба и разбърках. След това изсипах сместа от купата в тенджерата и разбърках. Щом супата завря, варих 2-3 минути и я отстраних от котлона. Добавих късче масло и ситно нарязания магданоз и разбърках финално. Сервирах я топла.

Добър вкус!

Аз сготвям по-големи количества, само че в случай че Вие приготвяте за 1-2-ма души, може да намалите продуктите на половина.

За тази елементарна картофена чорба е значимо е картофите да са елементарни остарели картофи. Мити или пресни не са подобаващи за тази чорба. Споделяла съм, че поръчвам зеленчуци от една прелестна дама, само че този път забравих и открих тези в магазин Фантастико. Оказаха се луксозни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР