Тази рецепта може да е прекрасен вариант за вечеря, а

...
Тази рецепта може да е прекрасен вариант за вечеря, а
Коментари Харесай

Бърза вечеря: Вкусни бухти с кюфтета

Тази рецепта може да е прелестен вид за вечеря, а можете да я приготвите и в случай че ви изненадващо ви дойдат посетители.
Необходими артикули:
500 мл. кисело мляко
1 яйце
½ ч.л сол
200 гр. брашно
 Рецептата на баба за кюфтета с бял сос Рецептата на баба за кюфтета с бял сос
Предлагаме ви обичаната от детството рецепта за кюфтета с бял сос. Ето какви артикули са ви нужни: половин кг кайма (най-до...
1 бакпулвер
300 гр. кайма
1 главичка лук
Млян черен пипер
Олио
 Вкусни и сочни пържени кюфтета с кисело мляко Вкусни и сочни пържени кюфтета с кисело мляко
Кой не обича пържени кюфтета? Що се отнася до днешната рецепта, подсигуряваме ви, че ще си оближете пръстите! Необходими артикули: кайм...
Начин на подготвяне:
Изсипете содата за самун в киселото мляко, разбъркайте и оставете да кипне. Разбийте яйцето и солта. След като млякото със содата са станали пенливи ги смесете с яйчената примес. Разбъркайте половината брашно и бакпулвера, по-късно прибавете и останалото брашно. Добавете сухата примес към яйчената. Трябва да се получи примес като за палачинки.
Нарежете лука на дребно, прибавете каймата дружно със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оформете 20-на кюфтета. Загрейте олиото в тиган и с лъжица сложете по-малко от тестото, от горната страна сложете дребните кюфтенца и сложете върху тях още малко тесто. Покрийте тигана с похлупак и оставете за към 4 минути. След това запържете от другата страна за още няколко минути, само че без похлупак.
След като извадите дребните тортилии ги поставете върху хартиена забрадка, с цел да попие непотребната лой.
Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР