Тази подробност, която не е важна за вас, изглежда е

...
Тази подробност, която не е важна за вас, изглежда е
Коментари Харесай

Защо хирурзите не носят бели престилки в операционните?

Тази детайлност, която не е значима за вас, наподобява е доста значима за изхода от оперативната намеса.

Вярно е, че всички здравни служащи в началото са носели бели униформи, само че това се трансформира през 1914 година, когато авторитетен доктор избира зелена униформа.

Най-големият проблем с бялото беше, че безупречната белота при ярки светлини може да заслепи хирурга за няколко минути, в случай че просто отмести взор от тъмния цвят на кръвта към белия цвят на униформите на сътрудниците си. Този резултат е сходен на този, който се появява, когато излезете за първи път през зимата и наблюдавате отражението на слънцето върху снега.

И по този начин, бялото " отпадна " поради това, само че всичко това към момента не дава отговор на въпроса за какво медицинските униформи са толкоз сини или зелени, а не някакъв различен цвят. Факт е, че синьото и зеленото са от противоположната страна на самия червен цвят на кръвта, което разрешава на хирурзите постоянно да се концентрират върху кръвта по време на интервенцията.

Поради противоположните си свойства на аленото, зеленото и синьото може освен да изостри зрението на хирурзите, само че и да им помогне да виждат по-лесно разнообразни нюанси на аленото. Така хирурзите могат да извърнат повече внимание на анатомията и разликите в кръвните нюанси, което доста понижава риска от неточност по време на интервенцията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР