Тази пълнена тиква с плодове, мед и локум е десерт

...
Тази пълнена тиква с плодове, мед и локум е десерт
Коментари Харесай

Пълнена тиква с плодове, мед и локум (красиво и зверски вкусно)

Тази пълнена тиква с плодове, мед и локум е десерт и половина!
Предлагаме ви рецептата за пълнена тиква с плодове, мед и локум. Лесно се подготвя и постоянно се получава ужасно. И не стига, че е ужасно вкусна, само че и е потребна, тъй като в нея няма бяла захар.

Трябват ни една огромна тиква – може и цигулка, две мандарини, един портокал, един банан, една ябълка, една круша, 50 грама сушени сини сливи, 50 грама сушени кайсии, 50 грама сушени смокини, една кутия локум, шест лъжици мед.

Първо би трябвало да си измием хубаво тиквата. След това й отрязваме деликатно капачето и я почистваме от семките като издълбаваме леко. После си слагаме вътре обелените и нарязани портокал, мандарини, банани, ябълката и крушата.

Добавяме си и сушените плодове, които към този момент изброихме – смокините, кайсиите и сините сливи. Чак по-късно слагаме и парченцата от локума, дружно с меда и хубаво разбъркваме пълнежа. Като доста внимаваме да не се разлива и да не изпада отвън тиквата.

После няма какво да го мислим въобще – пъхаме си тиквата в една тавичка във фурната и я оставяма да се изпече до подготвеност. Толкова е елементарно, а по едно и също време с това и толкоз друго, идейно и напряко необикновено вкусно.

С тази пълнена тиква обезпечено ще шашнете всичките си другари и посетители като хем ще им предложите нещо ужасно сладко и вкусно, хем пък няма да ви обвинят, че е кой знае какъв брой калорично. Все отново не е захар, нито шоколадов десерт, нали?!

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!

Инфо: ТОПактуално.ком

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР