Тази нощ валежите в страната ще продължат, в повечето райони

...
Тази нощ валежите в страната ще продължат, в повечето райони
Коментари Харесай

Оранжев код за екстремно време утре по морето

Тази нощ преваляванията в страната ще продължат, в множеството региони ще са от дъжд, по-значителни в Южна България, а в планинските региони на Западна България - от сняг. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 1°.

Утре по Черноморието ще доминира облачно време с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще е прохладно със мощен и плевел вятър, който през нощта против неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта против неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.

Във Варна е разгласен оранжев код за рисково време - плевел до ураганен вятър с превалявания от дъжд и ниски температур. Ще духа северозападен вятър със скорост 15-20 m/s и пориви 25-30 m/s. Ще има превалявания от дъжд, с количества 15-35 mm; вечерта и през нощта против неделя навътре в региона дъждът ще премине в сняг.

На 18 ноември слънцето във Варна изгрява в 7:05 часа и залязва в 16:42 часа. Продължителността на деня е 9 часа и 37 минути. Фаза на луната е два дни преди първа четвърт.

Във вътрешността на страната преди обяд превалявания ще има в Южна и Източна България, най-вече от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта против неделя и в югоизточните региони. Със захлаждането в нощните часове за малко там ще се образува тънка снежна завивка. Максималните температури ще са 3°-8°, в София - към 3°.

Над планините ще доминира облачно време с превалявания основно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и плевел север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще е към минус 2°, на 2000 m - към минус 8°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР