Тази нощ в редица области на Украйна беше обявена въздушна

...
Тази нощ в редица области на Украйна беше обявена въздушна
Коментари Харесай

Отново въздушна тревога в Украйна. Чуват се експлозии

Тази нощ в редица области на Украйна беше оповестена въздушна паника, съобщи Българска телеграфна агенция. Тревога беше оповестена в Черниговска, Сумска, Запорожска и Киевска област, както и в столицата Киев.

Агенция Укринформ оповестява, че в Киев е оповестена въздушна паника по отношение на хипотетична офанзива на съветски дронове. Киевската регионална военна администрация заяви, че работят системите за противовъздушна защита и прикани популацията да се скрие в бомбоубежищата.

В Киев отекват детонации, а в град Запорожие се оповестява за гърмеж на ракета С-300, оповестява УНИАН. По-късно тази нощ въздушна паника беше оповестена и Днепропетровска област.
Нов пакет военна помощ за Украйна от Съединени американски щати
Междувременно стана ясно,ч е Съединени американски щати възнамеряват да разгласят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. $, който за първи път ще включва ракета въздух-земя с дребен обхват на деяние, споделиха двама американски чиновници, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Хидра 70″ е неуправляема ракета за въздушно изстрелване, създадена от компанията „ Дженеръл Дайнамикс “. Тези ракети нормално се изстрелват от държачи, прикрепени към самолети.

Ракетите могат да оказват помощ на Украйна да отслаби съветските сухопътни опорни пунктове и да обезпечат на настъпващите украински сухопътни войски въздушна поддръжка при плануваната пролетната атака на Киев.

Пакетът включва 155-милиметрови гаубици, съгласно чиновниците, поискали да останат анонимни.

В допълнение пакетът ще съдържа още муниции за реактивни системи за залпов огън „ ХАЙМАРС “ и за гаубици, противотанкови ракети, минохвъргачки и камиони, споделиха чиновниците. Те предизвестиха, че пакетът към момента е в развой на завършване и може да се промени.

Пакетът военна помощ за Киев ще бъде 37-ият, утвърден от Съединени американски щати за Украйна след началото на съветската инвазия през февруари 2022 година, а общата стойност на всички досегашни пакети е близо 36 милиарда $.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР