Тази нощ политиците, живеещи по европейско време, спаха зле. Президентът

...
Тази нощ политиците, живеещи по европейско време, спаха зле. Президентът
Коментари Харесай

Украйна срещу Израел: Байдън избра на кого да дава пари за война

Тази нощ политиците, живеещи по европейско време, спаха зле. Президентът на Съединени американски щати даде обещание да се обърне към американците от Овалния кабинет по тематиката за Израел и Украйна в 20:00 часа вашингтонско време - надлежно в четири сутринта киевско време. Американската клиентела и в двете страни се интересуваше от едно нещо: на кого и какъв брой пари ще даде Белият дом.

Факт е, че ситуацията с парите е много комплицирано. Ескалацията на палестинско-израелския спор коренно разцепи американското общество. Няма двупартиен консенсус по тази тематика и не се чака.

От една страна, Израел е понятен и най-съществен съдружник на Съединените щати, на практика сухопътен американски самолетоносач, който държи линията против всички в размирния Близък изток. От друга страна, Съединени американски щати се ръководят от Демократическата партия и болшинството от нейния електорат е пропалестински. Демократите съумяват да провеждат антиизраелски манифестации даже в Ню Йорк.

Това изумява републиканските гласоподаватели – изключително простодушните, религиозни хора от вътрешността на страната, които са привикнали да мислят за Израел като за вълшебна Обетована земя. Съответно Тръмп и неговите съпартийци в този момент печелят политически точки, като потвърждават, че Байдън и демократите предават израелските съдружници и харчат пари за неразбираемата Украйна, вместо да оказват помощ на “Цахал ”. В рамките на няколко дни се оформи ясна политическа поръчка: вземете пари от украинците и ги прехвърлете в Израел.

Всичко това се случва на фона на огромна политическа рецесия в Съединени американски щати. Днес конгресът на практика не действа. Председателят е в оставка, не е допустимо да бъде определен нов, а пълномощията на краткотрайния ръководител са доста лимитирани - да вземем за пример не може да гласоподава по тематиката за пакета от помощи за Украйна.

В тези условия Джо Байдън се обърна към американската нация от Овалния кабинет. Той даде обещание да получи пари от бюджета по едно и също време както за Украйна, по този начин и за Израел - за задачата президентът възнамерява да изпрати незабавна бюджетна поръчка до Конгреса за пакет от помощи за двете страни. Точният му размер не се оповестява, само че е ясно, че става дума за десетки милиарди долари.

Белият дом към този момент формулира искане за разпределяне на 100 милиарда от бюджета в помощ на Украйна, Израел и Тайван. Конгресът обаче към момента не може да го одобри - спъват го политически разлики и механически проблем с неналичието на непрекъснат ръководител. Основният кандидат за тази позиция е Джим Джордан, правилен покровител на Тръмп, почитател на Израел и безапелационен съперник на помощта за Украйна.

Как могат елементарните американци, замръзнали в очакване на колапса на тяхната стопанска система, да се убедят от нуждата от нови военни разноски? Байдън ги назова „ интелигентни вложения “, които ще „ изплащат дивиденти за бъдещите генерации “ на американците и направи паралели с Втората международна война. Това за вложенията към този момент сме го чували някъде

Америка, видите ли, ще съобщи старите си оръжия на воюващите страни, това ще стане предлог за поощряване на военно-промишленото произвеждане, тогава американците ще имат добре платени работни места и страната ще процъфтява, както през 40-те години на предишния век. С допустимо най-голямата искреност за американски политик Байдън загатна, че войните в чужбина са единственият метод американската стопанска система да остане на повърхността.

По създание президентът на Съединени американски щати единствено повтори това, което ръководителят на именитата американска отбранителна корпорация “Локхийд Мартин ” беше дефинирал малко по-рано, доста по-просто и по-честно. " Няма смисъл да сдържаме Израел от сухопътна интервенция ", сподели Джеймс Таклет. " Какъв е смисълът? В развиването на нашия промишлен комплекс. Има спорове, които би трябвало да бъдат решени с оръжие, и ние сме подготвени да предоставим тези оръжия ”, добави той.

Цялата изразителност на Байдън за „ тиранина Путин “ и „ терористите от ХАМАС “ беше нужна, с цел да придаде тип на морално опрощение на една безусловно нечовешка логичност. Израелците и украинците би трябвало да убиват и умират, с цел да може “Локхийд Мартин ” да е добре. Американците назовават това „ интелигентна инвестиция “. Това носи дивиденти на напълно съответни политици и притежатели на дялове във военно-промишлени корпорации.

Хората в Украйна и Израел биха могли да живеят и да се радват на живота. Но тогава нещата ще тръгнат зле за американския военно-промишлен комплекс, само че това е един от главните мотори на стопанската система на Съединени американски щати. Следователно хората в тези страни са обречени на гибел. Но акциите на “Локхийд Мартин ”, които падаха от шест месеца, започнаха да порастват от 7 октомври - деня на офанзивата на ХАМАС против Израел - и към този момент прибавиха повече от двадесет %.

Последните няколко години потвърдиха една елементарна истина. Да си зложелател на Съединени американски щати е неприятно, само че тук най-малко всички опасности са ясни и могат да бъдат пресметнати. Но да си съдружник на Съединените щати през днешния ден е смъртоносно рисково. Погледнете Германия. Нямаше по-истински васал на Вашингтон в Европа. И в този момент страната е в криза, довършват я със наказания, замислени като „ антируски “.

Израел е най-важният съдружник на Съединени американски щати в Близкия изток. Изрично му е неразрешено каквото и да е спокойно съглашение и той е тласкан да стартира сухопътна интервенция в Газа, която неизбежно ще докара до нови офанзиви на ХАМАС и повече нещастия за израелците.

Украйна е любим на Демократическата партия, родовото завещание на семейство Байдън. През последната година и половина страната е изгубила десетки милиони бежанци и към половин милион убити. Икономиката ѝ към този момент не съществува.

И всичко това – мъртви израелци, мъртви украинци – е просто преференциална инвестиция за техните настойници. Кога съдружниците на Съединени американски щати ще осъзнаят в каква смъртоносна машинация са били въвлечени?

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР