Тази нощ от запад-северозапад идва студен атмосферен фронт. Ще започнат

...
Тази нощ от запад-северозапад идва студен атмосферен фронт. Ще започнат
Коментари Харесай

Времето тази седмица - кратко захладняване и отново жеги

Тази нощ от запад-северозапад идва леден атмосферен фронт. Ще стартират превалявания, на някои места с гръмотевични стихии, като ще има и нараснала възможност от градушки, оповестява Българска национална телевизия.

Жълт код влиза в действие за нощта и деня. Очакванията са за превалявания от 30 л/кв.м. Към края на вечерта те ще спрат в множеството региони.

Температурите ще се намалят леко, като оптималните ще са сред 27 и 32 градуса. Въздухът ще се охлади, вятърът ще бъде в посока от запад-северозапад.

Средната темперетура в София ще бъде 28 градуса.

Над Черноморието след обяд ще се развива купеста облачност. До вечерта по северното крайбрежие ще има дъждове и гръмотевици на обособени места. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 28°.

В планините също ще има превалявания с гръмотевици, като това важи най-много за Западна България. Температурите и там ще се намалят, а оптималната на 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра към 14°.

През идващите дни ще доминира слънчево време, вероятността за превалявания е дребна. Температурите бързо ще се покачват и към петък още веднъж ще бъде рисково горещо с оптимални стойности сред 37 и 42 градуса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР