Тази нощ около 03:30 часа е подпалена къщата на адвокат

...
Тази нощ около 03:30 часа е подпалена къщата на адвокат
Коментари Харесай

В Ихтиман подпалиха къщата на знаков адвокат

Тази нощ към 03:30 часа е подпалена къщата на юрист Ирен Савова в Ихтиман. За това заяви самата тя пред Нова телевизия.

По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са сложили взривно устройство.

През 2018 година Ирен Савова е била бранител на Биляна Петрова - отстранената от служба и разследвана за корупция зам.-кметица на " Младост ".

Сигналът е подаден от седите. Ирен Савова благодари за бързата реакция на пожарната и на полицията, които са овладели настъпването на по-големи вреди. 1/3 от покрива на дома е погубен.

По думите на Ирен Савова е открита туба с някакво вещество. Има и следи от стъпки и от гуми на автомобил или коли. Тя е уверена, че става въпрос за тенденциозен палеж.

Самата Ирен Савова съобщи, че непрестанно е подложена на някакви офанзиви и това се случва изключително по времето, когато е поела знакови каузи. За страдание, проверяващите не са си свършили работата. Производството за разлепването на нейни некролози (през 2018 г.) е прекъснато.

Последният случай, когато Ирен Савова е била обект на опасност, е от преди година, когато са открили, че на всички коли са поставени тракери - проследяващи устройства. Разследването е поето от ГДБОП, само че и до този миг юриста няма информация за неговия ход. Устройствата са сложени на колите, паркирани в гаража на къщата в Ихтиман - това значи, че е имало и навлизане в дома й.

Десислава Стоименова, областен прокурор на Ихтиман, съобщи, че е формирано досъдебно произвеждане. Ще бъдат тествани камерите, сложени от общината. Стоименова не се ангажира с версията за тенденциозен палеж.

Припомняме, на 19 ноември 2018 година незнайни бяха разлепили некролози на юрист Савова. Тогава вxoдът пpeд дoмa и ĸaнтopaтa нa извecтния cтoличeн aдвoĸaт Иpeн Caвoвa ca ocъмнaли, oблeпeни c нeйни нeĸpoлoзи. B тяx " c пpиcĸъpбиe " ce cъoбщaвa зa ĸoнчинaтa й, изpeдeни бяха й " cъpдeчни " cъбoлeзнoвaния.

Ирен Савова е един от знаковите юристи в България. Тя беше бранител на Биляна Петкова, заместник-кмет на " Младост ", получила присъда на първа инстанция дружно с кмета Десислава Иванчева.

Ирен Савова беше юрист и по сагата с царските парцели, като защитаваше ползите на страната. Ирен Савова се яви като отбрана и по делото за аферата с тефтерчето на Филип Златанов. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР