Тази нощ, на 17 декември, в 00:48 ч. българско време,

...
Тази нощ, на 17 декември, в 00:48 ч. българско време,
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс изведе два комуникационни спътника в средна околоземна орбита!

Тази нощ, на 17 декември, в 00:48 ч. българско време, галактическата компания на Илон Мъск организира своя 58-ми полет за календарната година и по този начин остават още единствено две изстрелвания, до момента в който извърши поръчката си за 60 задачи до края на 2022-ра! Ракета “Фалкън 9 ” изведе в междинна околоземна орбита два информационни спътника за потребностите на люксембургската компания SES.

Спътниците “O3b mPOWER ” 1 и 2 са издигнати от Боинг по поръчка на SES и те са първите от общо 11, които ще са част от нова формация, целяща даването на бързи информационни услуги в целия свят. За извеждането им беше употребена ракета “Фалкън 9 ” с рециклирана първа степен под сериен номер “B1067 ”, като това бе осмият полет за нея. Преди степента е била употребена за изпращането в космоса на два товарни кораба “Карго Драгън ”, два пилотирани кораба “Крю Драгън ”, турски сателит, сателит от серията “Хотбърд ” и партида “Старлинк ”. Днес “B1067 ” още веднъж си свърши работата безупречно и извърши меко кацане върху плаващата платформа “Недоимък на достолепие ”, въпреки че за малко съумя да стресне наземното управление, защото по време на спускането радиоконтактът бе изгубен. В последна сметка на по-късен стадий бе доказано, че степента е кацнала наред в автоматизиран режим.

СпейсЕкс се намира в разгара на претрупан интервал. На 11-ти декември компанията на Илон Мъск изпрати към Луната задачата на японския статъп АйСпейс “Хакуто-Р ”, а по-рано на 16-ти декември беше изстреляна задачата на НАСА и Франция “SWOT ”, която ще учи равнището на океаните в световен мащаб. Днес следва още един полет по програмата “Старлинк ” и след неговото привършване компанията ще е осъществила 59 орбитални задачи през 2022 година.

Видеозапис от изстрелването:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР