Тази нощ бе осуетен опит на киевския режим да извърши

...
Тази нощ бе осуетен опит на киевския режим да извърши
Коментари Харесай

Нови два дрона са свалени в Московска област, украинска атака с убити цивилни в Донецк

" Тази нощ бе осуетен опит на киевския режим да извърши терористична офанзива с безпилотни летателни апарати на територията на Московска област. Средствата за противовъздушна защита унищожиха два дрона ", се споделя в известие на съветското военно ведомство.

Няма жертви или вреди.

ТАСС оповестява още, че през миналото денонощие украинските въоръжени сили са изстреляли 362 боеприпаса по обитаеми места в Донецк, като са умъртвили трима цивилни и са ранили 11 души, измежду които и 11-годишно дете.

" Донецк бе подложен на натоварен обстрел от страна на украинските въоръжени формирования през целия ден. Към момента се знае за трима починали в Киевски регион. Ранени са 11 души в Киевски, Ворошиловски и Куйбишевски регион, измежду които и дете, родено през 2012 година Лекарите оказват нужната помощ на всички потърпевши ", написа Денис Пушилин в " Телеграм ".

There was an attempt to fly two combat drones to Moscow. Both shot down by air defense. One in the Domodedovo area, the second in the Minsk highway area.
— Abhijeet Tripathi (@AbhiNationalist)

Той посочи, че измежду ранените има и екип от електротехници. Един от тях е получил рани от шрапнели и е приет в болница в тежко положение.

Повредени са 24 жилищни здания в Донецк и Ясиновата и 10 обекта на гражданската инфраструктура, в това число учебно заведение в Донецк, детска градина в Макеевка и цех в Шахтерск.

Украйна предотвратила съветска хакерска офанзива против бойната осведомителна система на въоръжените ѝ сили

В същото време украинските специфични служби са предотвратили опит на съветски хакери да обхванат в бойната осведомителна система на Въоръжените сили на Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване в Телеграм на украинската работа за сигурност.

Украйна заяви за увеличение на съветските хакерски опити против компютърните системи на украинското държавно управление, въоръжените сили и енергийния бранш от началото на съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година, напомня Българска телеграфна агенция. Русия неведнъж е отричала сходни обвинявания.

" В резултат на сложни ограничения украинската работа за сигурност разкри и блокира противозаконните дейности на съветски хакери, които се пробваха да обхванат в украинските военни мрежи и да подхващат събиране на разследваща информация ", се споделя в изказването на службата. 

Tři lidé byli zabiti a 11 zraněno při dnešním ostřelování Doněcka ukrajinskými jednotkami, sdělil vůdce DLR Denis Pušilin.
— neČT24 (@42TCen)

Според изказването съветските хакери са се пробвали да получат достъп до " сензитивна информация за дейностите на украинските въоръжени сили, за местоположението и придвижването на частите за защита, както и за техническата им поддръжка ".

Украинската работа за сигурност уточни, че отговорността за офанзивата е на съветски хакерски екип, прочут в средите на киберсигурността като " Сандуърм " (Sandworm). Нейните киберспециалисти са разкрили, че хакерите са възнамерявали да употребяват украински военни таблети, с цел да популяризират вируси в бойната система на Украйна, добави службата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР