Тази нощ астероидът 2018 GG ще прелети покрай Земята. Небесното

...
Тази нощ астероидът 2018 GG ще прелети покрай Земята. Небесното
Коментари Харесай

Тази нощ астероид с размер на жилищен блок ще прелети покрай Земята

Тази нощ метеоритът 2018 GG ще прелети около Земята. Небесното тяло ще се окаже на разстояние 1,8 милиона километра от нашата планета. Това е 4,68 пъти повече, в сравнение с дистанцията до Луната.
Точката на оптимално доближаване ще бъде достигната на 12 април в 00:59 часа наше време. Астероидът бе видян преди по-малко от седмица.



Астероидът 2018 GG бе засечен от роботизираната инсталация на плана за търсене на комети и метеорити Catalina Sky Survey в Аризона. Астрономите смятат, че неговият диаметър е в границите на от 23 до 71 метра. Астероидът се доближава до Слънцето на всеки 3,2 години. Това ще бъде неговото само доближаване до Земята в обозримо бъдеще.

Според данните, оповестени на 10 април тази година, астрономите са разкрили 2000 евентуално рискови метеорита, само че нито един от тях не се движи по орбита, която да провокира стълкновение със Земята. За евентуално рискови метеорити се смятат небесните тела с диаметър 100 и повече метра, които се доближават до Земята на разстояние не повече от 19,5 пъти дистанцията от нашата планета до Луната.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР