Тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Петър

...
Тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Петър
Коментари Харесай

Семейство приютява без пари български студенти в Париж от 30 г.

Тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Петър Джанаваров ще опишат една действителна приказка за добрината и огромните сърца. Екипът на bTV беше на посетители в дома на проф. Боян Христофоров и Ан дьо Колбер-Христофоров в Париж, Франция, които от 30 години безплатно приютяват български студенти в дома си.

Проф. Христофоров е българин, напуснал България на 10-годишна възраст със фамилията си, само че запазил мощната си обич към родината. Днес той е величие в медицината във Франция – работи в известната френска университетска болница Кошен.

Интересна е и историята на графиня Ан дьо Колбер-Христофоров – тя е правоприемник на благороден жанр, като пра-пра-пра дядо й е финансовият министър на крал Луи XIV - Жан-БатистКолбер.

Любовната им история стартира в Германия и продължава щастливо и до през днешния ден, когато са обединени от общото предпочитание да оказват помощ на младите надарени и упорити студенти - в дома им към този момент се намира 74-ят студент поред.

Цялата история на благородното семейство и огромните им сърца гледайте във кино лентата на Кристина Газиева в рубриката bTV Репортерите на 29 април незабавно след централната емисия на bTV Новините.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР