Тази неделя, 22 октомври, от 11:00 ч. гражданите от местната

...
Тази неделя, 22 октомври, от 11:00 ч. гражданите от местната
Коментари Харесай

„Грийнпийс“ – България: Търпението свърши, димитровградчани излизат на протест срещу ТЕЦ „Марица 3“

Тази неделя, 22 октомври, от 11:00 ч. жителите от локалната самодейност за чист въздух „ Дишай, Димитровград “ провеждат протестно шествие под надпис „ Търпението свърши “. Сборният пункт ще бъде площадът пред община Димитровград, а оттова загрижените жители ще се насочат към крайната точка – портала на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “. Това акцентират в известие до медиите от „ Грийнпийс “ – България.
Пред входа на централата те възнамеряват да връчат ултимативно писмо на нейното управление и да заявят, че търпението им по отношение на систематичното замърсяване се е изчерпало. Най-малките участници в шествието също ще изпратят своите послания с искане за чист въздух и благополучен живот под формата на рисунки.

Шествието е продължение на дейната работа на „ Дишай, Димитровград “, чиято петиция против нарушаванията на теца съумя единствено за девет дни да събере онлайн 687 подписа, най-вече от димитровградчани.

Преди броени дни деятели на „ Грийнпийс “ се изкачиха на неизправната охладителна кула на територията на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “, върху която изписаха CRIME („ Престъпление “) в символ на митинг против замърсяването на въздуха и систематичните нарушавания от страна на централата.

Ръководството побърза да покрие надписа с българското знаме, това обаче нито спря нездравословните излъчвания, нито понижи публичното неодобрение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР