Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от КФН,

...
Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от КФН,
Коментари Харесай

Експерт: Не е вярно, че КФН не може да направи нищо по скандала с Олимпик

Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от КФН, че нищо не могат да създадат, тъй като застрахователят " Олимпик " е кипърска компания, безусловно не е правилно. Това съобщи Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите от произшествия, във връзка със абсурда с банкрутиралата кипърска компания " Олимпик ".

Тодоров уточни, че при всяка продадена от " Олимпик " лавица има 11,50 лв.. Парите отиват в две сметки, като в сметката " Обезпечителен фонд " влизат 1,50 лв. , а в сметката " Незастраховани МПС " отиват 10 лв., увери той. От всяка лавица се събират пари, които служат при банкрут за осигурител, акцентира специалистът. Той пресметна, че в Гаранционния фонд има събрани 100 млн. лв., като единствено за последната година клиентите на " Олимпик " внесли 14 млн., а в Обезпечителния фонд за последната година са импортирани 2 млн. лв. от същите тези хора .

Ралица Агайн (бел. ред. - зам.-председателят на КФН) би трябвало да си потегля, тъй като или е некомпетентна, или подвежда 200 – 250 000 души, безапелационен беше Тодоров пред Нова телевизия. Според Кодекса по обезпечаване се покриват два типа вреди – от една страна са имуществените и неимуществените вреди, т.е. при злополука на пътя, както и отплата на вноските при прекратени застраховки, изясни Владимир Тодоров.

Опитват се да кажат „ по-добре да върне 1,50 лева” на хората и да чакаме превеждане на пари от Кипър. Но " Олимпик " не е внасяла в Гаранционния фонд на Кипър, уверен е Тодоров.

" Направихме план въз основа на информацията на Гаранционния фонд за парите, които „ Олимпик “ би трябвало да възвърне по прекратените полици. Общо са на стойност 9,35 млн. лв.. Общата стойност на тези полици възлиза на 40 млн. лв.. Между 3 лв. и 78 лв. е междинната загуба за клиент ", сподели в края на предходната седмица зам.-председателят на КФН Ралица Агайн.

Припомняме, че през днешния ден (20 август) ще има митинг пред постройката на КФН под надпис " Против спането " с искане за оставки. Протестът би трябвало да стартира към 9:00 часа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР