Тази лоша война в Украйна не може да спре живота

...
Тази лоша война в Украйна не може да спре живота
Коментари Харесай

Рибарите в Царево често намират мини, в Созопол и на плаж Корал - също

Тази неприятна война в Украйна не може да спре живота и развиването на всички останали. Това споделиха пред бТВ риболовци от Царево. Те споделиха, че макар паниката, че от северното крайбрежие на Черно море са се откъснали мини , които са носени от морските течения насам, са подготвени при първа опция да влязат в морето. 

„ Ако времето позволяваше, щяхме да сме на лов на риба и всички сътрудници биха създали това макар опасността за мини. Времето за улов на калкан е малко, а войната в допълнение основава проблеми и в този момент се постанова да се вземат други ограничения “, сподели Георги Пейчев, който е капитан на дребен транспортен съд. 

„ В тези мрежи няколко пъти са влизали мини , само че те са радикално разнообразни от тези, които идват от Украйна. Намерените от нас бяха корозирали и потънали на дъното. Съвсем инцидентно попадаме на тях “, прибавя той.

„ Разрязваме мрежите с приспособление, представляващо дълъг кол със захванат нож, с цел да може да се освободим от мината. След това осведомяваме военноморските сили, които я обезвреждат “, сподели още рибарят.

„ Информацията за мини те от Украйна е спорна. Наблюдавам украински, български и съветски малките екрани. По украинските видях по какъв начин се мини ра плаж с 12-килограмови противотанкови мини. Руснаците демонстрираха пък по какъв начин с една амфибия слагат мини пред плажа. Те са по три кг и са напълно разнообразни от тези, които познаваме “, сподели пък рибарят Йордан Каракашев, които е и военнослужещ.  

„ По българските малките екрани демонстрираха големи мини , които са по половин-един звук. Тази информация за 420-те мини , които са се скъсали, е спорна, защото те са захванати за котвите с дебели вериги “, добави той.

През 2020 година имаше открита мина в залива на Созопол , а през 2017 и седемнадесета година имаше мина, открита на плаж „ Корал “ и още два случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР