Тази криза в БНР е кулминация на всичко, което се

...
Тази криза в БНР е кулминация на всичко, което се
Коментари Харесай

Валери Тодоров: Изборът на този шеф на БНР е катастрофа, в СЕМ са безотговорни непрофесионалисти

Тази рецесия в БНР е кулминационна точка на всичко, което се случваше в публичната медия - безнаказаност на шефа, тази безотоворност на Съвет за електронни медии. В този орган нито един член не има неоходимия мениджърски и професионален опит, с цел да изберат шеф на БНР. Този избор е злополука. Един общоприет шеф разреши да бъде изключена стратегия ”Хоризонт ”. Страната изпадна в изключително състояние.
Това сподели пред Евроком в предаването " Честно казано " с Люба Кулезич Валери Тодоров, някогашен шеф на БНР два мандата, неуспешен за трети мандат поради главанаците.

Ако на следващия ден някой каже, че не го харесват резултатите от изборите и дръпне шалтера на радиото, то вкарваме страната в рецесия. Сигналът не може да бъде изключен без знанието на генералния шеф, изясни той.

По мое време не е имало митинги. През шестте години не е имало митинги, а обособени конфликти. Бях викан в Съвет за електронни медии да давам пояснения за Петър Волгин. Единият случай бе, когато Волгин бе декларирал, че всички костовисти са идиоти. Костов изиска аз да се извиня. Но предаванията на Волгин бяха с провокация към публиката. Защитих и Диана Янкулова, единият път това ми струваше поста. Но никога свободата на словото не би трябвало да страда, изясни той.

Ясно е, че под политическия напън са изключили сигнала. Ако е отговорен техническия шеф, в радиото пък царува безпорядък, сподели още той.

Какви са критериите за избор членове на Съвет за електронни медии? Какви са критериите за избор на общоприет шеф на БНР. Той споделя, че двадесет години е бил шеф и това е аршин. Ами има служащи, които от тридесет години са работили в БНР, иронизира Тодоров. Не се усещам афектиран от членовете на Съвет за електронни медии, тъй като изобщо не са ме разбрали. Те нямат и една десета от опита, която имам като публицист. Директор държи изпит пред пазач и той го препитва. Колегите нямат потенциала да създадат този избор, добави той.

Съвет за електронни медии би трябвало да бъде напълно реорганизиран. И в случай че няма оставка на генералния шеф, Съвет за електронни медии трява да подаде оставка. Те не си дават сметка за осъщественото закононарушение.

След такава невиждана рецесия някой би трябвало да подаде оставка - или Съвет за електронни медии, или генералният шеф, приключи той. Не бих желал да съм на мястото на Мартин Минков, защото сътрудниците отхвърлят да поемат постове. Кризата е налице. Не знам при този срив на доверието, какво се чака от това управление. В управителния съвет няма нито един съвет с мениджърски опит и да схваща от стратегии като се изключи една колежка, разкри той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР