Тази година в Китай досега са били отчетени повече случаи

...
Тази година в Китай досега са били отчетени повече случаи
Коментари Харесай

В Китай тази година са отчетени повече случаи на COVID-19, отколкото през цялата 2021 г.

Тази година в Китай до момента са били регистрирани повече случаи на локално предаване на COVID-19, в сравнение с през цялата 2021 година и мощно заразният вид „ Омикрон “ е провокирал огнища на заболяването от Шанхай до Шънджън, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30990
На 13 март в Китай са били регистрирани 1337 нови случая с доказани признаци на локално предаден COVID-19, заяви през днешния ден Националната здравна комисия.

По калкулации на Ройтерс общият им брой тази година е към този момент е над 9000 по отношение на 8378 през 2021 г. 

Китайската стопанска система може още веднъж да пострада тежко ", означи японският финансов холдинг " Номура " и добави, че през последната седмица Коронавирус обстановката в страната се е влошила " с тревожни темпове ".

Холдингът предизвести, че болестта към този момент се е популяризирала в съвсем всички китайски райони с огромно икономическо значение.

Повечето от новите случаи - 895 - са в северозападната провинция Цзилин, където на процедура беше въведена възбрана за напредване, съобщи Асошиейтед прес.

Жителите могат да напущат провинцията или да пътуват сред градовете в нея единствено с позволение от полицията, гласи държавно уведомление. Огнища на инфекции са били открити от Шънджън до Киндао по крайбрежието и в Синтай в северната част на страната и броят на новите инфектирани стабилно се покачва от началото на март.

Въпреки че техният брой е доста по-нисък от този в Европа и Съединени американски щати или даже в Хонконг, който заяви за 32 000 нови инфектирани през вчерашния ден, той е най-високият регистриран от началото на пандемията от COVID-19 в централния град Ухан при започване на 2020 година

Вчера управляващите вкараха локдаун в прилежащия на Хонконг град Шънчжън, който е с население 17,5 милиона души и е огромен софтуерен и финансов център.

Чжан Вънхун, изтъкнат специалист по заразни заболявания в шанхайска болница, означи през днешния ден в своя публикация за китайски вестник, че броят на новите инфектирани е в началните стадии на " експоненциално повишаване ".

Потвърдените нови случаи в Шанхай през днешния ден бяха 41. Признаците на естествен живот в Шанхай понижиха, откакто учебни заведения минаха в режим на отдалечено образование и бяха затворени офис здания.

Шанхай главно разчита на въвеждане на локдаун за обособени здания вместо в целия град. Настоящата вълна значително се дължи на разновидността, прочут под името " стелт Омикрон " или B.A.2, уточни Чжан.

По информация от предварителни изследвания той се предава по-бързо от първичния вид „ Омикрон “, който пък се предава по-бързо от други разновидности на вируса.

От началото на пандемията Китай оповестява за общо 116 902 случая на заболели от COVID-19 с доказани признаци и 4636 умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР