Тази година трябваше да бъде повторение на бурната първа 20-годишнина

...
Тази година трябваше да бъде повторение на бурната първа 20-годишнина
Коментари Харесай

Как COVID-19 уби сексуалния ни живот

Тази година трябваше да бъде повтаряне на бурната първа 20-годишнина на хората, трябваше да е повтаряне на най-дивите лета с денонощни празненства. Цялата насъбрана сила от локдауните - единственият път, в който до момента е било нелегално хората от разнообразни семейства да вършат секс, трябваше да експлодира в доста секс. Така ли се случи, обаче?

Всяко десетилетие от 1990 година насам Обединеното кралство организира в детайли Национално изследване на половите настройки и метода на живот (Natsal). През 2020-21 година той е сменен от по-малкото изследване Natsal-Covid, което рисува комплицирана картина: 78% от тези, които са в дълготрайна връзка, виждат смяна в половия си живот, нормално към по-лошо. Един на всеки 10 запитани оповестява за полови усложнения от друго естество, които стартират или се утежняват при нови локдауни.

Пандемията се е отразила тежко и на хората, които са били необвързани: единствено една на 30 дами и един на 10 мъже са намерили нов полов сътрудник в миналите две години.

Дългият CPVID интервал е основен за ликвидиране на настроението за срещи и желанието за секс, открива изследването. Така да вземем за пример 37-годишната Робин, която се заразява с вируса предишния декември и едвам оцелява през януари, признава, че даже е не запомнила името на съквартиранта си. „ Технически бих могла да отида на среща, само че едвам имам задоволително сила да отида до магазина в ъгъла, да не приказваме за секс ", споделя дамата. И прибавя, че нищо друго не я интересува с изключение на да се наспи и да се изкъпе, камо ли да има полово предпочитание.

И тъй като сходни признаци са общоприети за заболелите от Коронавирус, лекарите към този момент стартират съществено да се намесват в това хората да стартират да мислят и за нещо друго, с изключение на за леглото и хладилника. „ Ниското либидо е основен признак на Коронавирус, само че той рано или късно отминава. Въпрос на предпочитание и персонално решение е да се възвърне половият живот “, споделя Елеонора Дрегер, доктор по полово здраве и ХИВ.

Страхът от заразяване на неимунизираните и неболедувалите с вируса пък е основен фактор за избягването на срещи с непознати. Има фина, само че гигантска психическа преграда, която би трябвало да преминете, и да седнете на сантиметри един от различен, вместо на препоръчваната отдалеченост от 2 метра. „ Хората не се опасяват безусловно от Коронавирус “, споделя Дрегер. " Те просто са не запомнили по какъв начин да бъдат близки. " Това преди важеше за хора с някаква форма на психически проблеми, до момента в който в този момент обгръща съвсем цялото население на света. „ Загубихме доста значими обществени и полови умения “, прибавя тя и се надява в миналото, по някакъв метод нещата да дойдат на мястото си. Пандемията се отрази и на още един аспект в нарушаването на половия живот: всеки втори запитан в анкетата самоуверено си признава, че е понапълнял много. Почти половината от интервюираните - 48% - са надебеляли в карантината, а 29% признават, че са злоупотребявали с алкохол. И в случай че тези неща не би трябвало да будят терзание, то в композиция със самосъжалението и ниското самочувствие стават изключително притеснителни.

И въпреки всичко, не всеки изпада в такива крайни настроения - 38 -годишната Аня, да вземем за пример, е разочарована от обстоятелството, че е в прилична /следпандемична/ форма, само че няма кой да го оцени.

И последно: може ли да има „ дезинфекциран “ секс? Естествено, че не. Ако множеството хора са захласнати от хигиената, то „ дезинфекцираният “ секс е в несъгласие на изискванията – не е допустимо даже да се прави секс, като се слагат сходни бариери, написа БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР