Тази година през януари се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през януари се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Какъв януари ни очаква?

Тази година през януари се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е сред минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската равнина и долината на р. Струма - от 0 до 3 градуса а в планинските региони - сред минус 8 и минус 3 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която е сред 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони - сред 60 и 110 л/кв.м. Най-ниските температури през януари ще бъдат сред минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - към минус 5 градуса, а най-високите - сред 10 и 15 градуса.

През първото десетдневие на януари динамичността на атмосферните процеси ще бъде нараснала. В началото на месеца от север ще нахлува леден въздух и ще застудее още. На места ще превали слаб сняг. Към 3-4 януари се чака покачване на температурите. Ще има раздрана облачност, тук-там и до слънчево. В средата на десетдневието от север ще нахлуе леден въздух и температурите ще се намалят. На места ще превали едва, най-вече сняг.

В края на десетдневието се покачва вероятността за превалявания и за намаляване на температурите. През първите дни от второто десетдневие ще се сътвори валежна конюнктура. От север ще нахлува леден въздух и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. В средата на интервала преваляванията ще спрат и до края на десетдневието превалявания не се чакат.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните. Около 22-25 в края на месеца още веднъж ще има превалявания най-вече от сняг. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР