Тази година предлагам да помислим да вкараме още един паяк.

...
Тази година предлагам да помислим да вкараме още един паяк.
Коментари Харесай

Созопол ще аутсорсва втория си паяк, не може да се справи с нарушителите

Тази година предлагам да помислим да вкараме още един паяк. Но не общината, а частна компания, ние няма по какъв начин да го създадем, сподели кметът Тихомир Янакиев

Община Созопол има концепция в града да работи още един паяк, който да репатрира погрешно паркирани коли.

Заради тях постоянно се основават конфликтни обстановки, а сметопочистващите коли не могат да влязат, с цел да почистят контейнерите. Общината има забавна концепция - да отдаде паяка на външна компания, т.е. - да аутсорсва услугата, тъй като нито може да организира търг за покупка на " паяка ", тъй като няма бюджет и време, нито пък може да наеме отнякъде.

" Изключително мъчно ни е за Стария град, само че това към този момент е процедура и в Новия град, изключително улиците " Вихрен " и " Мусала ". Колата заран не може да мине от спрени коли. Трудно ни е с един паяк. Тази година предлагам да помислим да вкараме още един паяк. Но не общината, а частна компания, ние няма по какъв начин да го създадем, тъй като с изключение на всичко друго нашата активност е затруднена от цялата политическа неустойчивост и неналичието на бюджет ", разяснява кметът Тихомир Янакиев, представен от БНР Бургас.

През летните месеци на територията на Созопол работи репатриращ автомобил вид „ паяк “, който прави наложително пренасяне на погрешно паркиралите коли с българска и задгранична регистрация. Преместените пътни транспортни средства се освобождават от паркинг „ Юг “ до стадион „ Арена Созопол “ против такса от 80 лева, плюс 3 лв. престой на час.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР