Тази година на литературния и кинофестивал Синелибри“ ще бъдат представени

...
Тази година на литературния и кинофестивал Синелибри“ ще бъдат представени
Коментари Харесай

Станислава Айви: Филми от фестивалите в Кан и Венеция очакват гостите на Синелибри

Тази година на литературния и кинофестивал " Синелибри “ ще бъдат показани ленти от Венеция и Кан. Това заяви журналистът Станислава Айви в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “ . " Синелибри “ е удивително културно събитие в българския календар, което стартира на 6-ти и завършва на 29-ти октомври.

Жаклин Вагенщайн се грижи за селекцията на филмите, разясни Айви. Филмът " Клети Създания “ на Йоргос Лантимус открива фестивала в петък, на 6 -ти октомври. В лентата вземат участие още Ема Стоун и Уилям Дефо. " Дворецът “ на Роман Полански също е част от селекцията и ще се излъчи на 20-ти октомври, сподели още Станислава Айви.

Журито има тежка задача – да избере сред 11 кино лентата, които се състезават в категорията " Пълнометражен филм “. Едно българско присъединяване тук е лената " Чума “ на Иван Владимиров.

Зрителите ще могат да се насладят на френски, италиански, датски филми. " Плитката “ е доста забавна история за ориста на три дами, добави Айви. Програмата е разнообразена и от церемония събития сред другите прожекции. В тях ще взе участие Майк Дауни, ръководител на Европейската кино академия, който ще показа книгата си " Златото на Истрия “ на 10-ти октомври.

Два семинара ще бъдат отдадени на хората, които желаят да се срещнат по-отблизо с дебрите на киното. Един от тях е " Неизгубени в превода “ на 22-ри октомври и ще бъде воден от проф. Христо Кафтанджиев. Той ще проучва преводи на литература във кино текст. Следва работилницата на Христо Христозов, наречена " Метаморфозите в киноиндустрията “ и отдадена на маркетинга и мениджмънта в киното.

" Предстои доста любопитен диалог – " Процесът на невъзможната трансформация “, воден от артиста Вилиан Гешев, Лиза Боева и Александра Александрова. Те ще приказват за литературните връзки сред " Писмо до татко ми “ и " Метаморфозата “, които въодушевяват артиста и режисьор Ованес Торосян да сътвори пиеса. Ицко Финци също ще се включи в полемиката “, даде спомагателни детайлности за програмата на фестивала Айви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР