Тази година е перфектна за щангиста Христо Христов, каза за

...
Тази година е перфектна за щангиста Христо Христов, каза за
Коментари Харесай

Треньорът на щангиста Христо Христов: Перфектна година за него! Стана първи в Европа и света, и подобри 15 рекорда!

Тази година е съвършена за щангиста Христо Христов, сподели за Петел неговият персонален треньор в „ Титан “ Живко Николов. Както е известно, Ицо стана международен и европейски първенец за кадети до 17 години, и приключи четвърти на европейското за юноши до 20 години, където противници му бяха по-големи с 2, 3 и 4 години състезатели.

„ Това е съвършена година за Ицо. Стана първи в Европа и света, и усъвършенства 15 държавни върха за кадети. Четвъртото място на последното европейско за юноши преди дни в Албания също е с висока стойност. Не му доближи единствено кг за третото място. Можеше да вземе и бронз, в случай че арменецът или грузинецът се бяха провалили надлежно на 207 и 206 кг в изтласкването. И двамата подвигнаха мъчно тежестите, на единия даже му трепна лакетя. Но нищо. Важното е, че Ицо даде достиженията, които чакахме в конкуренция с батковци с бради, и победи с 14 кг международния първенец в тази възраст до +94 кг. През цялата година килограмите, които Ицо вдигаше, растяха, всичките му опити на трите огромни надпревари – 17, бяха сполучливи. От един се отказахме, откакто към този момент бе станал международен първенец в Банкок “, съобщи Николов.

Специалистът добави, че дава две седмици отмора на Христо Христов и от 6 ноември стартират подготовка за 2018 година. През нея детето-чудо на „ Титан “ възнамерява участия в три огромни шампионати за кадети до 17 години - европейско за юноши през май в Унгария, международно през юни в Узбекистан и най-важната демонстрация - Младежката олимпиада в Буенос Айрес от 10 до 18 октомври.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР